Wanneer wordt een labrador rustiger?

Een labrador heeft enkele kenmerkende karaktereigenschappen, waarbij met name het energieke opvalt. Dit hondenras kan de gehele dag door bewegen, kan de gehele dag rondrennen en kan dus ook de gehele dag door veel energie van jou vragen. Ons advies daarom ook om één keer per dag een lange wandeling met je labrador te maken. Bij voorkeur laat je de labrador los, zodat hij/zij naar hartenlust rond kan rennen. Door een dergelijke wandeling te maken, kan je labrador (een deel van) zijn/haar energie kwijtraken. Maar, wanneer wordt een labrador nou rustiger?

Labrador die buiten rondrent met een speeltje in zijn mond

Over het algemeen zijn labradors binnenshuis rustig(er), maar komen ze buiten huis volledig los. Daar lopen ze het liefst een lang rondje, spelen ze met andere honden of rennen ze achter een stok aan. Doordat een labrador in huis rustiger is, heb je daar eigenlijk weinig omkijken naar. Maar, uit ervaring blijkt dat een labrador binnenshuis ook druk kan worden. Dat is het geval als je te weinig aandacht aan de labrador geeft en/of de hond onvoldoende opgevoed hebt.

Zwarte Labrador die bij een meer staat

Naarmate een labrador volwassen wordt, wordt hij/zij vanzelf steeds rustiger. Naarmate de jaren gaan tellen, weet een labrador steeds beter zijn/haar energie te verdelen. Bovendien neemt het energiepeil na verloop af.

Labrador rustiger laten worden

Gelukkig bestaan er ook enkele handige tips waarmee je jouw labrador (iets) rustiger kunt laten worden. Of beter gezegd; wij hebben enkele handige tips voor jou verzameld. Volg onderstaande tips op en geniet nóg meer van je trouwe viervoeter:

  • Maak dagelijkse een lange wandeling. Tijdens deze wandeling kan je jouw labrador los laten lopen en je kunt met hem/haar spelen. Neem bijvoorbeeld een balletje of een ander speeltje mee en laat je labrador enkele keren heen en weer rennen. Hierdoor kan hij/zij de energie beter kwijt en wordt hij/zij dus ook rustiger.
  • Straf vervelend gedrag af. Is jouw labrador in huis ook onwijs druk? Dan gaat hij/zij ongetwijfeld vervelend worden. Ons advies is om dit gedrag zo snel mogelijk de kop in te drukken. Dat kan je doen door straffen uit te delen en duidelijke grenzen te stellen. Hier gaat je labrador zich uiteindelijk aan aanpassen.
  • Geef je labrador de nodige aandacht. Een labrador staat te boek als een allemansvriend. Een labrador is loyaal en kan met zowel volwassenen als kinderen prima optrekken. Om van dit zachtaardige karakter optimaal te kunnen genieten, is het aan te raden om je labrador de nodige aandacht te geven. Geef regelmatig aan aai over zijn bol, speel in huis met een speeltje en betrek hem/haar echt bij jullie gezinsleven. Ook hiermee kan je ervoor zorgen dat je labrador rustiger wordt, aangezien je labrador zich perfect aan kan passen aan de situatie in jouw huis.

Na verloop van tijd – vaak na ongeveer een tot twee jaar – gaat een labrador vanzelf rustiger worden. Hij/zij is dan uit de puberteit en gaat zich hierdoor een stukje rustiger gedragen. In de daaropvolgende levensjaren kan je jouw labrador nog iets rustiger maken dankzij bovenstaande tips.

Witte labrador met een stok in zijn mond

Daarbij is het wel van belang om onwijs scherp te zijn op overgewicht. Een labrador heeft absoluut aanleg om dik te worden, waardoor voldoende beweging onwijs belangrijk is. Zorg ervoor dat je labrador dagelijks voldoende loopt; daarmee voorkom je niet alleen overgewicht, maar zorg je er ook voor dat je labrador zijn/haar energie kwijt kan. Je slaat dus direct twee vliegen in één klap.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie