Hoe vaak moet een labrador eten?

Een labrador is een tamelijk energieke en sterke hond. Om een labrador in gezonde conditie te houden, is het daarom van belang om dagelijks voldoende met hem/haar te lopen. Ga bij voorkeur lange stukken wandelen en zorgt zodoende voor de gewenste c.q. benodigde beweging. Ondertussen is het óók van belang dat je jouw labrador de juiste voeding geeft.

Labrador die uit een bak water drinkt

Recent schreven wij al een artikel over de beste voeding voor een labrador. In dat artikel hebben we beschreven welke voeding het beste voor een labrador is, maar in dit artikel willen we graag iets anders bespreken. We bespreken in dit artikel namelijk hoe vaak een labrador moet eten. Moet je een labrador 3 keer per dag eten geven? Of kan je de gehele dag door kleine hoeveelheden eten aan je labrador geven? Een sluitend antwoord op deze vragen vind je in dit artikel.

Puppy

Tijdens de eerste maanden is het van belang dat je niet al te veel voeding aan de hond geeft. Of beter gezegd; niet al te veel voeding in één keer. Je labrador heeft namelijk in de eerste levensmaanden nog een kleine maag. Het advies is dan ook om een labrador pup zo’n 4 tot 5 keer per dag eten te geven.

Labraodr puppy die op een bot kauwt

Houd hierbij kleine hoeveelheden aan, zodat je labrador gedurende de dag voldoende energie binnen krijgt.

Puberteit

Na enkele maanden kan je puppy in de puberteit komen. Als dat het geval is, gaat ook het voedingsschema veranderen. Ons advies is om je labrador nog twee keer eten per dag te geven zodra hij/zij ongeveer 5 tot 6 maanden oud is.

Labrador die uit zijn bak eet

Vanaf dat moment is ook de maag groot genoeg om een grotere hoeveelheid eten op te kunnen vangen.

Volwassen

Als de labrador eenmaal volwassen is, heb je de keus. Je kunt ervoor kiezen om je hond ’s ochtends en ’s avonds eten te geven, maar het is ook mogelijk om slechts één keer per dag eten te geven. Ons advies is om het eten over de dag te verspreiden, zodat je labrador gedurende de dag voldoende energie binnen krijgt.

Jonge Labrador die buiten iets te eten krijgt

Let wel goed op; een labrador heeft aanleg om overgewicht te krijgen. Zorg er daarom voor dat je niet té veel eten geeft, dat je de juiste voeding geeft en dat je niet te veel tussendoortjes aan je labrador uitdeelt. Het is absoluut goed om je labrador bij goed gedrag te belonen, maar ook daar zitten grenzen aan.


Labrador geheimen onthuld

1 gedachte over “Hoe vaak moet een labrador eten?”

  1. ik kan de honger van mijn labrador niet stillen ze zou blijven eten. als ik haar maaltijden in twee keer geef 2x 150 gram probeert ze eten van tafel of van de kleinkinderen weg te graaien.
    welke voeding geeft een verzadigingsgevoel.
    met dank

    Beantwoorden

Plaats een reactie