Welke hondenmand voor een labrador?

Als je de trotse eigenaar van een labrador bent, sta je voor een leuke uitdaging. Voor het opvoeden van een labrador moet je namelijk het nodige geduld opbrengen, terwijl je ook nog de nodige tijd moet besteden om je labrador voldoende te kunnen laten bewegen. Dit hondenras is tamelijk energiek, is nieuwsgierig en wil graag iedereen te vriend houden. Met een juiste opvoeding kan je in ieder geval onwijs plezier met/aan je labrador beleven.

Bij het opvoeden van een labrador is het ook van belang dat je voor de juiste leefomgeving zorgt. Onder andere de hondenmand moet dik in orde zijn. Tijdens de verschillende levensfasen (puppy, puberteit en volwassen) heeft een labrador behoefte aan voldoende nachtrust. Deze nachtrust kan verbeterd worden als je de juiste hondenmand in huis neer zet. Maar, wat is nou de juiste hondenmand?

Foto van een labrador die tegen de bank aanslaapt

In dit artikel bespreken we graag wat de beste hondenmand is voor een labrador. We bespreken graag welke maat hondenmand je voor een labrador aan moet schaffen en hoe groot een hondenmand minimaal moet zijn. Ook geven we je enkele suggesties voor het aanschaffen van een hondenmand voor je labrador.

Waar dit aritkel over gaat

Welke maat hondenmand voor een labrador?

Als je een labrador ziet staan, zie je een tamelijk grote en gespierde hond. De lichaamsbouw van een labrador zorgt er dan ook voor dat de hondenmand relatief groot moet zijn. Ons advies is om goed naar het gewicht van je labrador te kijken en daar de maat hondenmand op af te stemmen.

Zwarte Labrador in de sneeuw

Feit is dat je labrador behoefte heeft aan een hondenmand van minstens 70 centimeter lang. Het advies is zelfs om voor een hondenmand van minstens 90 centimeter te gaan; in dat geval kan een volwassen labrador languit in zijn/haar hondenmand liggen.

De maten van een hondenmand worden veelal met bijvoorbeeld ‘M’, ‘L’ en ‘XL’ aangeduid. Ons advies is om minimaal voor een L mand te gaan. Als je een volwassen labrador hebt, is een XL mand zelfs nog verstandiger.

Hoe groot moet een hondenmand zijn voor een labrador?

Als jouw labrador nog een pup is, is het niet aan te raden om een hele grote mand te kopen. Nee, de meeste pups vinden het namelijk lekker om knus en warm te kunnen liggen. In dat geval is het vele malen verstandiger om voor een relatief kleine hondenmand te gaan; kijk daarom naar een hondenmand met maatje ‘S’ of ‘M’.

Foto van een labrador die samen met zijn knuffel slaapt

Naarmate je labrador ouder en zwaarder wordt, is het aan te raden om naar de maten ‘L’ en ‘XL’ over te stappen. Als een labrador volledig uitgegroeid is (na ongeveer twee jaar) heb je simpelweg een XL hondenmand nodig, omdat je labrador graag languit slaapt.

Concluderend; pas het formaat van de hondenmand af op de leeftijd van jouw labrador. Een pup heeft behoefte aan een knusse hondenmand, terwijl een volwassen labrador juist behoefte aan voldoende ruimte heeft.

De beste hondenmand voor een labrador; suggestie 1

In onze ogen is de Snoozle Hondenmand één van de beste keuzes voor een volwassen labrador. Deze hondenmand is maar liefst één meter groot en is in drie verschillende kleuren verkrijgbaar. De hondenmand heeft een ietwat ronde vorm, waardoor de labrador zich heerlijk in de mand kan nestelen. Bijkomend voordeel is dat de labrador ook languit kan liggen, aangezien de mand maar liefst 100 cm groot is. Je kunt ook voor een kleiner maatje (XL) kiezen; in dat geval is de hondenmand alsnog 80 cm groot.

Bijkomend voordeel van deze hondenmand is het comfort. De mand is van onwijs zacht en comfortabel materiaal gemaakt, zodat je labrador heerlijk en comfortabel kan slapen. Wij zijn er van overtuigd dat deze hondenmand al snel de favoriete plek van jouw labrador gaat worden.

De beste hondenmand voor een labrador; suggestie 2

Ook de Flamingo Hondenbed 100 bij 65 bij 24 centimeter kunnen wij van harte aanraden. De fabrikant, Karlie Wonderland, heeft bij deze hondenmand voor het materiaal traagschuim gekozen. Dit materiaal is in staat om zich aan te passen aan de lichaamsvorm en kan zodoende de druk op de wervelkolom en gewrichten afnemen. Voor een labrador is deze hondenmand niet alleen zacht, maar dus ook bijzonder comfortabel.

Bijkomend voordeel is dat de afmetingen van de hondenmand behoorlijk ruim zijn; 100 bij 65 bij 24 centimeter. Deze afmetingen zorgen ervoor dat je labrador heerlijk languit in zijn/haar mand kan liggen. Is de hoes van deze hondenmand vies geworden? Geen enkel probleem; je kunt deze hoes namelijk in de wasmachine stoppen en op 30 graden wassen. Na afloop van de wasbeurt doe je de hoes weer om de hondenmand heen en geniet je labrador nóg meer van deze prachtige en comfortabele hondenmand.

De beste hondenmand voor een labrador; suggestie 3

Tot slot willen we ook graag deze Scruffs Chester – Hondenmand – Grijs – XL – 90 x 70 cm aanstippen. Deze hondenmand is 90 centimeter lang en is daardoor groot genoeg voor de meeste labradors. Een labrador kan in deze hondenmand heerlijk languit liggen, maar kan zich ook in één van de hoeken nestelen.

De hondenmand kan ook moeiteloos een prominente rol in je woonkamer krijgen. Het design van de hondenmand is namelijk absoluut fraai te noemen, terwijl de fabrikant (Scruffs) ook voor zacht materiaal gekozen heeft. Het materiaal, Chenillestof, brengt veel comfort mee en wordt verder aangevuld met zachte pluche. Dit zachte pluche is in staat om de warmte in de hondenmand te behouden, zodat je labrador comfortabel en lekker warm van een diepe nachtrust kan genieten.

Besluit

In dit artikel heb je kunnen lezen hoe groot een hondenmand minimaal moet zijn. Daarnaast heb je ook kunnen lezen welke hondenmanden aan de eisen voldoen. Heb je hierboven de gedroomde hondenmand gevonden? Klik dan direct op één van de linkjes om deze hondenmand aan te schaffen.

Foto van een gapende Labrador

Het belangrijkste is dat je voor een hondenmand kiest die groot genoeg is. Houd altijd als stelregel aan dat je labrador languit in de hondenmand moet kunnen liggen. Als dat het geval is, heb je een prettige slaapplek voor je trouwe viervoeter gecreëerd.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie