Welk hondenvoer voor een labrador?

Voor elke hond is het onwijs belangrijk dat hij/zij het juiste hondenvoer krijgt. Wat het juiste hondenvoer is, verschilt per situatie. Voor een labrador valt specifiek voer toch wel als het beste hondenvoer aan te wijzen. In dit artikel zoomen wij dan ook graag in op de vraag ‘Welk hondenvoer voor een labrador?’.

Waar dit aritkel over gaat

Het belang van het juiste hondenvoer

Allereerst is het belangrijk om naar het belang van het juiste hondenvoer te kijken. Waarom is het zo belangrijk om jouw labrador het juiste voer te geven? Uiteraard heeft dit te maken met de gezondheid van de hond. Door het juiste hondenvoer te geven, blijft je hond op het juiste gewicht. Bovendien hoeft hij/zij geen honger te lijden en kunnen zo alle spieren en gewrichten sterk blijven.

Daarnaast speelt ook de smaak een kleine rol. Je wilt het leven van je labrador immers zo prettig mogelijk maken. Door het juiste hondenvoer voor te schotelen, kan jouw labrador met veel plezier zijn/haar eten opeten. Het eten is immers volledig naar wens wat betreft smaak.

Labrador die zijn voedsel opeet

Indien je jouw labrador het verkeerde voer geeft, kan dit verstrekkende gevolgen hebben. Zo is het mogelijk dat jouw labrador last van zijn/haar huid gaat krijgen. In het verlengde hiervan kan de vacht dunner worden en kan de huid te kampen krijgen met irritaties. Daarnaast is het ook mogelijk dat slechte voeding voor een verzwakking van het immuunsysteem zorgt. Dit zorgt op den duur ervoor dat jouw hond vaker ziek wordt. Kortom: voldoende redenen om het juiste hondenvoer voor jouw labrador aan te gaan schaffen.

Waar moet goed hondenvoer aan voldoen?

Als je op zoek naar het juiste hondenvoer bent, is het van belang om op enkele factoren te letten. Onderstaande bestanddelen moeten eigenlijk in het voer zitten:

Koolhydraten: de koolhydraten zijn eigenlijk dé brandstof voor honden. Daarnaast zorgen de koolhydraten ervoor dat de darm van de labrador goed kan functioneren.

Vetten: de vetten zorgen ervoor dat de huid en de vacht gezond blijven. Daarnaast zorgen de vetten er ook voor dat vitamines goed door het hele lichaam opgenomen kunnen worden.

Vitamines: labradors dienen zowel wateroplosbare vitamines (B en C) als wateronoplosbare vitamines krijgen (A, D, E en K). Goed hondenvoer heeft dan ook beide vitamines in zich.

Eiwitten: de eiwitten zorgen voor een goede werking van het immuunsysteem. Maar, ook op het gebied van groei hebben de eiwitten een belangrijke functie. Daarnaast zorgen de eiwitten ervoor dat de opbouw van cellen en spierweefsel in stand blijft

Mineralen: tot slot zijn ook mineralen hoognodig. Een labrador heeft onder andere calcium, fosfor, ijzer en zink nodig om te kunnen groeien en voor de opbouw van het skelet.

Het juiste hondenvoer voor een labrador pup

In de eerste jaren groeit een labrador tamelijk snel. Het is dan ook van belang om in die eerste jaren niet al te véél eten aan jouw labrador te geven. Doe je dat wel? Dan leg je een basis voor overgewicht en kunnen ook botten beschadigd raken.

Labrador puppy die zijn voer opeet

Voor een labrador pup is het aan te raden om te kijken naar het speciale voer van Royal Canin. Royal Canin Labrador Retriever Puppy / Junior is speciaal voor labrador pups ontwikkeld. Dit voer bevat dan ook de juiste bestanddelen en zorgt voor een gecontroleerde groei.

Het juiste hondenvoer voor een volwassen labrador

Met het bovengenoemde voer is jouw labrador in staat om op een gezonde manier te groeien. Groeien doet een labrador sowieso: binnen enkele jaren kan een labrador al ruim 30 kilo wegen. Op het moment dat jouw labrador geen pup meer is, is het van belang om over te schakelen. Je kunt op dat moment overschakelen naar hondenvoer voor een volwassen labrador. Ook voor deze honden heeft Royal Canin het juiste voer in hun assortiment: Royal Canin Labrador Retriever Adult:

Dit voer bevat omega-3 vetzuren voor het behouden van een gezonde huid. Chondroïtine en glucosamine zitten eveneens in het voer verwerkt om de gewrichten sterk te houden. Tot slot vind je ook speciale antioxidantencomplex in dit hondenvoer terug. Dit bestanddeel is ter ondersteuning van het gezichtsvermogen van de labrador.

Het juiste hondenvoer voor een senioren labrador

Voor senioren labrador is het van belang dat zij het juiste voer krijgen om alle spieren en gewrichten sterk te houden. Een voorbeeld van dergelijke voer is Yourdog Labrador Senior:

Dit voer is speciaal ontwikkeld om de senioren labrador een fijne oude dag te bezorgen.

Het juiste hondenvoer voor een labrador die af moet vallen

Van nature heeft een labrador behoorlijk veel calorieën nodig. Deze calorieën zorgen ervoor dat de labrador overdag voldoende energie heeft. Indien de labrador zijn/haar energie niet kwijt kan, ligt het gevaar voor overgewicht op de loer. Dat is eveneens het geval als je labrador gesteriliseerd is. Ook in dat geval neemt de kans op overgewicht toe. Tijd om in actie te komen en het juiste hondenvoer aan je labrador te geven. Indien je hond af moet vallen, kunnen we Royal Canin Labrador Retriever Sterilised Adult aanraden.

Wat moet je jouw labrador zeker niet geven?

Met het bovenstaande hondenvoer kan je jouw labrador gezond houden. Ondertussen is het ook van belang dat je jouw labrador bepaalde dingen niet geeft:

  • Geen botten van geslachte dieren
  • Geen worst of kaas
  • Geen chocola

Het voeren van deze voedingsmiddelen kan tot (heftige) gezondheidsproblemen lijden.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie