Hoe groot moet een bench voor een labrador zijn?

Het opvoeden van een puppy is een leuke bezigheid. Je moet jouw pup dingen aanleren, maar ook zeker dingen afleren. Wat je jouw hond precies gaat leren, is afhankelijk van jouw wensen. Het is hoe dan ook prettig dat je pup niet zomaar weg rent en ook niet tegen mensen op gaat springen. Kortom: je moet veel trainingsuren steken in het opvoeden van een puppy. Dat geldt ook zeker voor een labrador pup. Een labrador heeft echter als voordeel dat hij/zij ontzettend lief is én heel snel leert.

Naast het opvoeden van een pup moet je ook naar de praktische zaken kijken. Waar gaat jouw labrador pup bijvoorbeeld slapen? Wil je graag dat jouw labrador in een bench gaat slapen? Dan is het wél zaak om een juiste bench te kopen. Als de bench te klein is, kan een hond simpelweg niet lekker slapen. Dat komt de ontwikkeling van hem/haar absoluut niet ten goede. Het is te allen tijde aan te raden om een bench met het juiste formaat aan te schaffen. Hoe groot moet dan een bench voor een labrador zijn? Je leest het in dit artikel!

Waar dit aritkel over gaat

Welke maat bench voor een labrador?

Een labrador maakt een redelijk groei tijdens de eerste twee jaar mee. De gemiddelde schofthoogte van een volwassen labrador zit tegen de 60 centimeter aan. Dit betekent dat een labrador redelijk groot wordt én dus ook behoefte heeft aan een relatief grote bench.

Labrador in zijn bench

Een bench mag absoluut niet te klein zijn. In dat geval kan een hond niet lekker liggen en kan hij/zij simpelweg niet de gewenste rust pakken.

Om de juiste afmetingen van een bench te bepalen, is het van belang om naar de levensfase te kijken. In de eerste twee jaar is een labrador namelijk nog aan het groeien. Als je in die periode een grote bench gebruikt, kan deze bench té groot aanvoelen voor een pup. In dat geval kan de pup aan de ene kant zijn/haar behoefte doen en aan de andere kant lekker slapen. Dat is uiteraard niet wat je wil; de bench is ook bedoeld om bij te dragen aan de zindelijkheid van jouw labrador pup. Kortom: in de eerste twee jaar moet de bench voor een labrador niet al te groot zijn. Maar, het is wellicht ook niet wenselijk dat je twee benches moet kopen: een bench voor eerste twee jaar en vervolgens een nieuwe bench voor de komende jaren. Het is veel handiger om een grote bench te kopen die je kleiner kunt maken.

Via de webwinkel van bol.com is een uitgebreid aanbod van benches voor labradors te vinden. Ons advies is om naar een bench op zoek te gaan met minimaal de volgende afmetingen: 107 centimeter bij 71 centimeter bij 81 centimeter. De bench is in dat geval minimaal 107 centimeter lang, 71 centimeter breed en 81 centimeter hoog. Dit is, inderdaad, een behoorlijke grote bench. Het zijn echter wel de afmetingen waar een labrador simpelweg behoefte aan hebt. Voorbeelden van dergelijke benches zijn onder andere:

Petstore Hondenbench XL

Duvo+ robuuste bench XL

Adori Bench 2 deurs De Luxe

Topmast hondenbench

MidWest hondenbench


Met bovenstaande benches doe je simpelweg een goede aankoop voor je labrador. Let bij de aanschaf van een bench goed op eventuele meegeleverde accessoires. In bovenstaand rijtje is bijvoorbeeld een bench te vinden waarbij je een bench verkleiner meegeleverd krijgt.

Geschikte bench voor een labrador pup

Zoals we hierboven al zeiden, is het niet aan te raden om twee benches te kopen. Voor de eerste maanden zou je wellicht een bench van iemand anders kunnen lenen. Je kunt echter ook voor één van bovengenoemde benches kunnen gaan. Die bench kan je vervolgens verkleinen. Bij sommige benches krijg je daar een speciale verkleiner voor meegeleverd. Uiteraard kan je ook zelf aan de slag. Het is niet al te lastig om bijvoorbeeld met een stukje hout de bench in twee delen op te splitsen. Je labrador pup heeft dan in de eerste maanden een ruimte die groot genoeg is om heerlijk te slapen. Dit draagt ook bij aan de zindelijkheid en je laat je labrador tevens alvast wennen aan zijn/haar plekje.

Voor een labrador pup kunnen we dus zeker één van de bovengenoemde benches aanraden. Met die benches doe je simpelweg een duurzame aankoop. Een aankoop waar zowel jij als je labrador lang van kunnen genieten.

Een bench voor in de auto

Sommige mensen opteren ook voor een bench in de auto. Met een dergelijke bench is het makkelijk én veilig om een labrador in je auto mee te nemen. Ook bij een bench voor in de auto is het belangrijk dat deze groot genoeg is. Een labrador moet een comfortabele houding aan kunnen nemen en absoluut geen claustrofobisch gevoel krijgen. Ook hierbij is het dus aan te raden om te kijken naar een bench met minimaal de volgende afmetingen: 107 centimeter bij 61 centimeter bij 81 centimeter.

We kunnen ons echter goed voorstellen dat dit niet in je auto past. In dat geval kan het handig zijn om naar alternatieven te kijken. Zo kan je bijvoorbeeld naar een hondengordel kijken of naar een rek voor in de kofferbak. Het belangrijkste is dat je continue de veiligheid in de gaten houdt. Voor de veiligheid is het soms absoluut noodzaak om een bepaalde investering te doen. Die investering komt de gezondheid van jouw labrador alleen maar ten goede.

Besluit

Het is voor een labrador hoe dan ook belangrijk dat je een juiste bench aanschaft. Houd daarbij met name de lengte van de bench in de gaten: deze moet minimaal 107 centimeter zijn. De benches die aan die lengte voldoen, hebben ook een juiste breedte en hoogte.

Zittende labrador in zijn bench

Heb je nou een labrador die flink uit de kluiten gewassen is? Dan kan je ook naar nóg een maatje groter kijken. Onder aan de streep moet de bench een prettige en veilige plek voor je hond bieden. Een plek waar je hond zindelijk kan worden én een plek waar je labrador perfect tot rust kan komen. Bekijk de hierboven genoemde hondenbenches en sla direct je slag!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie