Hoe groot wordt een labrador?

Als je in Nederland een gemiddelde woonwijk binnenloopt, zie je ongetwijfeld mensen met hun hond lopen. In Nederland zijn we namelijk dol op honden. Een van de meest populaire hondenrassen is zonder twijfel de labrador. Een labrador is een ongelooflijk lieve en zachtaardige hond. De kans dat een labrador iemand kwaad doet, is bijzonder klein. Daarbij is uiteraard wel een juiste opvoeding noodzakelijk, maar dat is een vanzelfsprekendheid. Een ander pluspunt van een labrador is dat dit ras goed te trainen valt. Je kunt een labrador dan ook goed africhten en naar je laten luisteren.

Voordat het zo ver is, heb je wel te maken met de puppy periode van een labrador. In die periode is een labrador behoorlijk ondeugend en nieuwsgierig. Een labrador puppy is een ondernemend type en probeert van alles uit. Aan jou de taak om ervoor te zorgen dat de labrador goed opgevoed wordt. Daarbij vraag je je wellicht af hoe groot een labrador kan worden. Daar hebben wij het antwoord op!

Hoe groot wordt een labrador reu?

Een reu, een mannetjes labrador, kan ongeveer 60 centimeter hoog worden. In de meeste gevallen heeft een mannetjes labrador een hoogte tussen de 57 en 60 centimeter. Dat gaat overigens gepaard met een gewicht van ongeveer 30 tot 36 kilo. Wat dat betreft zijn labradors relatief zware honden. Dat heeft onder meer met de bouw te maken.

Labrador reu

Als je naar het lichaam van dit hondenras kijkt, zie je een ware spierbonk voor je staan. Het lichaam van een labrador ademt veel kracht uit, onder meer dankzij de stevige poten. Ook de borstkas is redelijk breed te noemen. Door die kenmerken heeft dit hondenras per definitie een behoorlijk sterke uitstraling.

Jonge Labrador

Hoe groot wordt een labrador teefje?

Je hebt hierboven kunnen lezen dat een labrador reu tussen de 57 en 62 centimeter wordt. Is het dan zo dat een labrador teefje kleiner wordt? Ja, dat is zeker zo. De gemiddelde hoogte van een labrador teefje is namelijk rond de 57 centimeter.

Hoe groot wordt een Labrador

De meeste labrador teefjes hebben een lengte tussen de 55 en 60 centimeter. Daarbij wegen de labrador teefjes ook iets minder dan een labrador reu; 25 tot 32 kilogram.

Uitzonderingen

Uiteraard bestaan er ook uitzonderingen. Zo bestaan er verhalen van een labrador die maar liefst 68 centimeter hoog was. Het is dan ook goed om wat speling aan te houden. Wat betreft de hoogte kunnen we een speling van ongeveer vijf tot zes centimeter aanhouden. De labrador kan dus zes centimeter groter of kleiner zijn dan de hierboven genoemde afmetingen.

Dat geldt ook voor het gewicht. We kunnen hierbij een speling van ongeveer 7 kilo aanhouden. Een labrador zou dus 7 kilo zwaarder of lichter kunnen zijn dan bovenstaand voorbeeld. Hierbij is het wel goed om te weten dat een labrador relatief gevoelig is voor overgewicht. Als je een labrador niet de juiste voeding geeft, kan deze in een kort tijdsbestek behoorlijk veel kilo’s aankomen. Dat wil je uiteraard ten koste van alles voorkomen.

Labrador hond met overgewicht

Zorg er dan ook voor dat je labrador de juiste voeding krijgt én dat je jouw labrador voldoende laat bewegen. Zoals je wellicht al gemerkt hebt, zijn labradors energieke honden. Speel dan ook dagelijks met uw hond en laat deze voldoende uit. Een labrador vindt het heerlijk om rond te rennen en in beweging te zijn. Dat is niet alleen gezond voor de labrador, maar is ook nog eens bevorderlijk voor de conditie en het gewicht van de hond!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie