Welke hondenriem voor een labrador?

Als je een labrador in huis rond hebt lopen, moet je over verschillende benodigdheden beschikken. Je moet bijvoorbeeld een heerlijke relaxplek voor hem hebben (hondenkussen), een lekkere slaapplek (bench), een voerbak, het juiste speelgoed, een juiste halsband én een juiste hondenriem. Voor het aanschaffen van een hondenriem vind je in dit artikel alle relevante informatie.

Van nature is een labrador een behoorlijk energieke hond. Een hond die graag wil bewegen, een hond die graag uitgelaten wordt en een hond die het nodige uithoudingsvermogen heeft. Tijdens het uitlaten is het daarom van belang dat je de beschikking over een hoogwaardige hondenriem hebt. Een riem die lang genoeg is, een riem die sterk genoeg is en een riem die voor jou lekker vasthoudt. Dat laatste is met name prettig als je langere afstanden met jouw labrador gaat lopen.

In dit artikel vind je alle relevante informatie over het aanschaffen van een hondenriem voor een labrador. We hebben een top 3 van de beste hondenriemen voor een labrador samengesteld én we geven antwoorden op enkele veelgestelde vragen. Zo lees je in dit artikel ook voor welke halsband je het beste kunt kiezen voor een volwassen labrador én voor een labrador pup. Ben jij nog op zoek naar de juiste riem en/of halsband voor jouw trouwe viervoeter? Lees dit artikel op je gemakje door en schaf direct één van de producten aan!

Waar dit aritkel over gaat

Waar op te letten bij de aanschaf van een hondenriem?

Bij het aanschaffen van een hondenriem moet je op meerdere facetten letten. Allereerst moet je op de lengte van de riem letten. Wil je graag jouw labrador gaan trainen? Dan is een riem met een lengte van 1 meter aan te raden. Wil je graag dat jouw labrador heerlijk rond kan lopen? Dan kan je voor een riem van bijvoorbeeld 5 meter, 8 meter of 10 meter kiezen.

Labrador die wordt uitgelaten in de regen

Ook het maximale toelaatbaar gewicht speelt een belangrijke rol. De riem moet immers sterk genoeg zijn om jouw labrador tegen te houden, mocht hij aan de riem gaan trekken. De riem moet daarbij niet knappen of breken. Kies daarom voor riemen die het gewicht van een labrador aan kunnen. Een volwassen labrador weegt al snel tussen de 25 en 36 kilo.

Verder moet je ook goed op het uiterlijk van de riem letten. Let daarbij niet alleen op de kleur van de riem, maar ook op de kleur van de lijn. Als je graag in het donker goed met jouw labrador op wilt vallen, kan je het beste voor een fel gekleurde lijn kiezen. Uiteraard moet je ook goed op de ergonomie van de riem letten. Zorg ervoor dat de riem lekker vasthoudt, zodat deze bij lange wandelingen niet aan je hand(en) gaat irriteren.

Tot slot is het advies nog om op het materiaal van de riem/de lijn te letten. Veel varianten zijn van nylon, leer of polyester vervaardigd. Dit zijn eigenlijk de meest populaire materialen en indirect daarmee ook de beste materialen. Binnen dit aanbod van verschillende materialen hebben wij verder geen uitgesproken voorkeur.

Wat is de beste hondenriem voor een labrador?

Aan de hand van bovengenoemde criteria kan je gericht op zoek gaan naar een perfecte riem voor jouw labrador. Wil je deze zoektocht liever zo efficiënt mogelijk laten verlopen? Dan ben je in dit artikel aan het juiste adres.

Labrador en Duitse herder die aan de hondenriem een lange wandeling maken

Wij hebben namelijk twee geschikte hondenriemen voor een volwassen labrador op een rijtje gezet. Ben je op zoek naar een hondenriem voor een labrador pup? Lees dan het volgende hoofdstuk even door!

Flexi Giant Neon Leiband – Zwart – 8 meter


Deze hondenriem van het geknede merk Flexi is een perfecte riem voor jouw labrador. Deze riem heeft een lengte van 8 meter, waardoor jouw labrador naar hartenlust rond kan lopen. Dankzij het vergrendelmechanisme kan je de riem echter ook makkelijk op een gewenste lengte vaststellen.

De riem houdt bovendien heerlijk vast, is van een onwijs hoge kwaliteit én heeft een opvallende gele lijn. Hierdoor val je ook in het donker, en bijvoorbeeld in de regen, perfect op. De riem is geschikt voor honden van maximaal 50 kg en is daarmee perfect voor een labrador!

Flexi New Classic Tape – Zwart – 5 meter

Vind je de hierboven genoemde riem net iets te lang? Dan is deze riem van Flexi perfect voor jou.

Deze riem heeft namelijk een lengte van 5 meter en is daardoor significant korter dan de hierboven genoemde riem. Dankzij een handig remsysteem behoud je altijd de optimale controle over jouw relatief zware labrador.

Ook is het mogelijk om de lijn van deze riem vast te zetten op een gewenste lengte; daarmee houd je de situatie altijd veilig.

Het enige nadeel van deze riem is de kleurstelling; de riem is volledig zwart, waardoor je niet al te goed in het donker opvalt. Aan de andere kant; deze riem is wel weer een stuk voordeliger dan de hierboven genoemde variant.

Ongeacht of je voor deze variant of de hierboven genoemde variant kies, verkrijg je een heerlijke riem voor jouw trouwe viervoeter. Een riem waarmee het wandelen nog leuker en relaxter is!

Welke riem voor een labrador pup?

De twee hierboven genoemde riemen zijn uitermate geschikt voor volwassen labradors. Voor een labrador pup zijn deze riemen echter niet al te geschikt, aangezien de lijnen veel te lang zijn.

Als je een labrador pup gaat uitlaten, is dit niet alleen een vorm van uitlaten, maar ook een vorm van trainen. Het is daarom aan te raden om voor een zo’n kort mogelijke riem te kiezen.

Met een korte riem behoud je de optimale controle over je pup, waardoor je hem alle regels bij kan leren. Bovendien kan je op die manier de veiligheid continue waarborgen.

Ben je op zoek naar de beste riem voor een labrador pup? Dan hoef je niet langer verder te kijken. Wij hebben namelijk de allerbeste riem voor jouw puppy reeds geselecteerd!

Gridbyt hondenriem – 70 / 120 cm


Bij het uitlaten van een pup heb je behoefte aan een zo’n kort mogelijke riem.

Deze riem moet bovendien sterk zijn, moet bij voorkeur zo licht mogelijk zijn en moet jou alle controle bieden. Dat lukt absoluut als je voor deze Gridbyt hondenriem kiest. Deze riem kan je afstellen op de gewenste lengte tussen de 70 en 120 centimeter.

Je houdt hierdoor je puppy altijd onder controle en kunt hem alle regels bijleren. De riem kan je om je middel heen vastmaken, maar je kunt de riem ook in je hand vasthouden. Doordat de riem van nylon gemaakt is, is de riem behoorlijk licht. Dat is wel zo prettig voor de hals en het lichaam van jouw labrador pup.

Door de groene accenten valt deze riem bovendien goed in het donker op!

Welke maat halsband voor een labrador?

Zo, je weet nu exact voor welke hondenriem je het beste kunt kiezen. De genoemde hondenriemen in dit artikel zijn van de hoogste kwaliteit en bieden het gewenste comfort voor zowel jezelf als voor jouw labrador.

Zittende gouden labrador met een riem om

Een hondenriem kan echter niet zonder een halsband; het is daarom ook onwijs belangrijk dat je voor de juiste halsband kiest. Graag bespreken we alle relevante informatie omtrent de maat van de halsband hieronder.

Bij het uitkiezen van een geschikte halsband moet je voornamelijk op twee facetten letten: de maat van de halsband en het materiaal van de halsband. Het advies is om voor een zo’n licht mogelijk materiaal te gaan. Dat materiaal trekt daardoor minder aan de hals/nek van de hond, waardoor je hem ook minder zwaar belast.

Qua maat halsband kan je het beste voor de volgende maten kiezen:

  • Minimale maat: 46 cm
  • Maximale maat: 60 cm

Koop een halsband die deze afmetingen heeft, waarna je de halsband zelf op de perfecte stand af kunt stellen. Zorg ervoor dat je altijd nog twee vingers tussen de halsband kunt doen. Daarmee voorkom je dat de halsband te strak om de nek van je labrador gaat zitten.

Het is overigens ook aan te raden om voor een halsband te gaan die het gewicht van jouw labrador aan kan gaan. Ga je op zoek naar een halsband voor jouw labrador? Dan kan je in onze ogen het beste voor de onderstaande variant gaan:

Nobby halsband – Leer – 50 tot 57 cm

Deze halsband van het merk Nobby is een prima halsband voor een labrador.

De band is van hoogwaardig leer vervaardigd, waardoor de halsband comfortabel voor je hond is.

De band kan bovendien volledig op de gewenste maat afgesteld worden; deze maten variëren tussen de 50 en 57 centimeter. Hierdoor is de band voor de meeste labradors prima geschikt.

Je hebt bij aanschaf van deze band bovendien de keus uit drie verschillende kleuren: lichtbruin, rood of zwart.

Welke maat halsband voor een labrador pup?

De hierboven genoemde halsband is uiteraard veel te groot voor een labrador pup.

Voor een pup is het aan te raden om voor een speciale halsband te gaan.

Speciale puppy halsbanden hebben de juiste afmetingen én voelen comfortabel voor jouw pup aan. Dat is noodzakelijk, aangezien je pup ongetwijfeld nog veel aan de riem trekt.

Door voor de juiste halsband te kiezen, zorg je ervoor dat je dit niet al te veel pijn doet aan de hals van je pup.

Het advies is in ieder geval om te gaan voor een halsband met een maat van 25 tot 40 centimeter.

Een labrador pup groeit waanzinnig snel, waardoor je het beste voor een band kunt kiezen die verstelbaar is.

Ben je nog op zoek naar een halsband voor jouw labrador pup? Wij hebben een prima halsband gevonden:

Beeztees nylon halsband – 25 tot 40 cm

Deze halsband is eigenlijk de perfecte band voor een labrador pup.

Deze band is verstelbaar tussen de 26 en 40 centimeter. Hierdoor zit de band vanaf het eerste moment goed om de nek van je puppy heen.

Naarmate je puppy groter wordt, kan je de band bovendien elke keer weer opnieuw afstellen. Doordat deze band van nylon gemaakt is, voelt de band bovendien heerlijk comfortabel voor je puppy aan.

Dankzij de kliksluiting en het fraaie design maak je met veel plezier gebruik van deze halsband.

Besluit

Het mag duidelijk zijn: de aanschaf van een hondenriem én halsband voor jouw labrador is van groot belang.

Bekijk de verschillende producten uit dit artikel, bepaal welke het beste aansluit op jouw voorkeuren en schaf het product direct aan.

Je bent daarmee verzekerd van een hoogwaardige riem/band die comfortabel voor jouw labrador is.

Labrador aan de hondenriem in de sneeuw

Ondertussen hoef je je ook geen zorgen over de veiligheid te maken, aangezien je altijd de optimale controle met deze riemen en halsbanden weet te behouden.

Veel wandelplezier met jouw labrador!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie