Welke maat hondenkussen voor een Labrador?

Wil je een heerlijke chillplek voor jouw labrador creëren? Dan is er eigenlijk maar één advies; koop een hondenkussen voor jouw trouwe viervoeter. Een hondenkussen is comfortabel om op te liggen en draagt zodoende bij aan de rust van jouw hond. Een belangrijke vraag daarbij is uiteraard hoe groot het hondenkussen moet zijn. Op die vraag geven wij in dit artikel een uitgebreid antwoord.

Waar dit aritkel over gaat

De voordelen van een hondenkussen

Een hondenkussen brengt onwijs veel comfort met zich mee voor jouw trouwe viervoeter. Je creëert bovendien zijn eigen plekje; een plekje waar hij graag ligt en tot rust komt.

Bruine Labrador op hondenkussen

Bijkomend voordeel is dat een hoogwaardig hondenkussen de gewrichten van jouw labrador ontlast. Je labrador krijgt hierdoor minder snel last van slijtage aan de gewrichten.

Welke maat kussen voor een Labrador?

Hondenkussens zijn tegenwoordig in allerlei soorten en maten te verkrijgen. Bij de zoektocht naar een geschikt kussen is het belangrijk om met name op de afmetingen van het hondenkussen te letten. Het kussen moet groot genoeg voor jouw labrador zijn, zodat jouw labrador languit op het kussen kan liggen.

Ons advies is om de lengte van je labrador eens op meten als hij languit ligt te slapen. Vervolgens is het zaak om nog enkele centimeters – bijvoorbeeld 10 tot 20 centimeter – hierbij op te tellen. Vervolgens heb je de maat waar het hondenkussen minstens aan moet voldoen.

Bruine labrador op groot rond hondenkussen

Een bijpassend advies is om naar het gewicht van de hond te kijken. Weegt jouw labrador ongeveer 35 kilo? Dan is het aan te raden om voor een kussen van minimaal 90 centimeter lang te kiezen. Kan je hulp gebruiken bij het uitkiezen van een geschikt kussen voor jouw labrador? Wij hebben drie mogelijke kussens voor jouw op een rijtje gezet.

Lex & Max Tivoli Hondenkussen – 100 bij 70 cm

Dit hondenkussen voldoet eigenlijk aan alle voorwaarden. Het kussen is behoorlijk groot; 100 bij 70 centimeter. Daarnaast biedt het kussen de gewenste comfort én ziet het kussen er ook nog eens fraai uit. De gekende fabrikant Lex & Max heeft voor de kleur antraciet gekozen. Deze kleur heeft een gedegen uitstraling en past daardoor in het interieur van vele Nederlandse huizen.

Een ander voordeel is terug te vinden in de vulling. Dit kussen heeft acryl vulling, waardoor het kussen onwijs comfortabel voor je hond is. De gewrichten van je hond worden ontlast, terwijl hij heerlijk op dit kussen languit in slaap kan vallen. Is het kussen vies geworden? Geen probleem. De hoes heeft namelijk een rits, waardoor je de hoes los kunt halen. Deze hoes kan je vervolgens in de wasmachine (op 40 graden) volledig schoonmaken. In onze ogen is dit een prima hondenkussen voor jouw labrador!

Sun Garden Buddy Orthopedisch hondenkussen – 120 bij 72 cm

Dit orthopedische hondenkussen van Sun Garden is ook een ware aanrader voor jouw labrador. Dit kussen is met zijn afmetingen van 120 bij 72 centimeter onwijs groot te noemen. Zelfs voor de grootste labradors biedt dit kussen meer dan voldoende ruimte. Voordeel van deze afmetingen is dat je hond op meerdere manieren heerlijk languit op het kussen in slaap kan vallen.

Het betreft een zogeheten orthopedisch kussen. Dit kussen biedt daardoor onwijs veel comfort en is bijvoorbeeld optimaal geschikt voor gewonde of oudere labradors. Het kussen ontlast de gewrichten compleet, waardoor je labrador ongetwijfeld graag op dit kussen ligt. Als het kussen vies is, haal je hoes er moeiteloos van af. Deze hoes kan je vervolgens op 30 graden in de wasmachine schoon laten worden. Al met al is dit een prima hondenkussen voor met name de oudere en gewonde labradors!

Let op: dit kussen is ook in de maat 100 bij 65 centimeter verkrijgbaar. Bestel hem hier eenvoudig via bol.com.

Beeztees Sofix hondenkussen – 100 bij 70 cm

Ook het gekende merk Beeztees levert een perfect hondenkussen voor een labrador. Het hondenkussen is behoorlijk groot te noemen; 100 bij 70 centimeter. Hierdoor bied je jouw labrador de mogelijkheid om op meerdere manieren heerlijk languit in de mand te liggen. De mand heeft een zwarte kleur en is ook in het bruin, donkerblauw en grijs te verkrijgen.

De hoes van dit kussen is afritsbaar en kan in de wasmachine schoongemaakt worden. Het advies is om de wasmachine op maximaal 30 graden in te stellen. Al met al vormt dit kussen een prima chillplek voor jouw trouwe viervoeter.

Het kussen is ook nog in de maat 120 bij 90 centimeter verkrijgbaar. Je kunt hem hier eenvoudig via bol.com bestellen.

Besluit

Bij het uitzoeken van een hondenkussen voor je labrador is het onwijs belangrijk om op de afmetingen te letten. Ons advies? Ga voor een hondenkussen van minimaal 90 centimeter. Daarmee geef je jouw labrador voldoende mogelijkheden om heerlijk languit in slaap te vallen.

Drie labrador puppy's op een hondenkussen

De genoemde hondenkussens in dit artikel voldoen stuk voor stuk aan onze wens. Wat ons betreft kan je dus het beste voor één van deze hondenkussens kiezen!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie