Welke fietskar voor een labrador?

Over het algemeen zijn alle labradors energieke honden. Ze hebben krachtige poten waarmee ze lange afstanden af kunnen leggen. Bovendien heeft dit hondenras een behoorlijk uithoudingsvermogen. Helaas is het niet voor alle labradors (meer) mogelijk om lange afstanden af te leggen. De oorzaak hiervan kan ouderdom óf een blessure zijn.

Wil je alsnog lange afstanden met je labrador afleggen? Vind je het bijvoorbeeld leuk om samen de omgeving te verkennen? Of wil je gewoon frisse lucht aan je labrador aanbieden? Dan is de aanschaf van een fietskar absoluut aan te raden. Een fietskar kan je aan jouw fiets koppelen, waarna je jouw labrador in deze fietskar neer kunt zetten.

Als je voor de juiste fietskar kiest, kan je labrador heerlijk languit in de kar liggen. Ook is het voor hem mogelijk om in de kar te zitten en om zich heen te kijken. Verschillende hondenfietskarren hebben zelfs een voorkant, een zijkant en/of een bovenkant die open kan.

De aanschaf van een fietskar is in sommige situaties absoluut aan te raden. Met name als je labrador oud of geblesseerd is, biedt deze kar onwijs veel uitkomst. Ben je op zoek naar een nieuwe fietskar voor jouw labrador? Dan is het wel belangrijk om de juiste kar te kopen. Niet alle karren zijn namelijk geschikt voor een labrador. In dit artikel vertellen we daar graag meer over!

Waar dit aritkel over gaat

Waar moet een fietskar voor een labrador aan voldoen?

Allereerst is het van belang dat je voor een fietskar gaat die het gewicht van jouw labrador kan tillen. Normaal gesproken weegt een volwassen labrador tussen de 25 en 36 kilo. Ons advies is daarom om altijd voor een fietskar te gaan met een draaggewicht van minimaal 40 kilogram. Dergelijke hondenfietskarren zijn in staat om het gewicht van jouw labrador probleemloos te dragen.

Daarnaast moet je ook goed naar het formaat van de fietskar kijken. Het advies daarbij is om voor een fietskar te gaan waarin je labrador (bijna) helemaal languit kan liggen. Dit betekent dat de fietskar bijvoorbeeld 70 bij 50 bij 60 centimeter moet zijn.

Let daarnaast ook goed op mogelijke opties van de fietskar. Sommige fietskarren hebben bijvoorbeeld delen die open kunnen, waardoor je labrador heerlijk in de frisse wind zit. Ook hebben sommige fietskarren reflectoren, waardoor de fietskar ook in het donker goed opvalt. Wil je helemaal goed opvallen? Ga dan voor een hondenfietskar met een vlag aan de achterkant.

Het mag duidelijk zijn; het uitkiezen van een juiste hondenfietskar voor jouw labrador is absoluut niet makkelijk. Gelukkig helpen we jou een handje. Wij hebben namelijk een top 3 van beste fietskarren voor een labrador samengesteld. Deze top 3 vind je hieronder, inclusief een korte review per fietskar.

Trixie hondenfietskar – 75 bij 86 bij 80 cm

Trixie hondenfietskar zwart rood L

Ben je op zoek naar een prachtige en grote fietskar voor jouw labrador? Dan kan je niet om deze variant van Trixie heen. Dankzij de forse afmetingen (75 bij 86 bij 80 cm) biedt de fietskar voldoende ruimte aan jouw labrador. De voorkant kan opengeritst worden, de wielen bevatten reflectoren en dankzij de vlag aan de achterkant valt de kar altijd goed op. Ook over het design zijn we te spreken; de kleurstelling (zwart met rood) valt goed op en de kar is van hoogwaardig materiaal vervaardigd.

Je kunt van een lange levensduur genieten, dankzij de stevige constructie en het hoogwaardige materiaal. Ook is het mogelijk om je labrador aan de voor- óf aan de achterkant in te laten stappen. Het monteren van de fietskar aan je fiets gaat zonder enig probleem. Om het helemaal af te maken, is deze fietskar ook nog eens waterdicht. Al met al dus een prima fietskar voor jouw labrador!

Flamingo Doggy Liner Economy – 77 bij 52 bij 67 cm

Flamingo Doggy Liner Economy Hondenfietskar Grijs Zwart

Is de hierboven genoemde variant iets te groot naar jouw mening? Dan is deze fietskar absoluut aan te raden. Deze fietskar is net iets compacter (77 bij 62 bij 67 cm), maar biedt desondanks voldoende ruimte aan jouw labrador. Het maximale draaggewicht is 40 gram, de kar is waterdicht en de kar is volledig in het grijs en zwart uitgevoerd.

Om toch goed in het donker op te vallen, heeft de kar duidelijke reflectoren in de wielen zitten. De voorkant van de fietskar kan open, waardoor je hond moeiteloos in- en uit kan stappen. Ook tijdens het fietsen is het voor je labrador prettig om de voorkant open te houden. Al met al een compacte, sterke, fraaie én handige fietskar. Het vastmaken van deze fietskar aan jouw fiets levert namelijk geen enkel probleem op en gaat behoorlijk snel.

 

Karlie Conditioner Doggy fietskar – 72 bij 62 bij 75 cm

Karlie Conditioner Doggy liner fietskar ec 125x

Ook deze prachtige fietskar van Karlie is zeer geschikt voor een labrador. De afmetingen (72 bij 62 bij 75 cm) zijn groot genoeg voor de meeste labradors, terwijl de kar een totaal gewicht van 40 kilo kan dragen. De kar is dus eigenlijk op het lijf geschreven voor een labrador. De kar is waterafstotend, ligt zeer stabiel op de weg, heeft een signaalvlag aan de achterkant, heeft reflectoren in de wielen en heeft speciale gaasraampjes.

Dankzij deze raampjes kan je labrador tijdens het fietsen heerlijk naar buiten kijken. Via de voorkant kan je labrador makkelijk in en uit de fietskar stappen. Gebruik je deze fietskar niet elke dag? Dan heeft deze fietskar nog een handige functie; het is namelijk mogelijk om deze fietskar zeer compact in te klappen. Al met al een fietskar die zijn plekje in deze top 3 heeft verdiend.

Besluit

Wil je een prettige fietskar voor jouw labrador aanschaffen? Dan zijn de drie hierboven genoemde varianten een prima optie. Schaf één van de karren aan, maak deze aan je fiets vast en maak heerlijke fietstochten samen met je labrador. Samen met je trouwe viervoeter genieten van de prachtige natuur in Nederland; mooier kan niet, toch? Veel fietsplezier!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie