Welk merk voer voor een Jack Russel?

Voor elk hondenras is het van belang dat je hem de juiste voeding geeft. De juiste voeding brengt alle benodigde voedingsstoffen met zich mee, voorkomt overgewicht en geeft jouw hond de energie waar hij behoefte aan heeft.

Ook voor een Jack Russel is het van belang dat hij het juiste voer krijgt. Waarom?

Dat heeft onder meer met zijn energieke karakter te maken. Van nature is dit ras nogal energiek, levendig en speels.

Om dit gedrag te kunnen vertonen, heeft een Jack Russel wél behoefte aan de juiste voedingsstoffen. Voedingsstoffen waar hij energie van krijgt en waardoor hij dus gedurende de dag lekker actief kan zijn.

Jack Russel die op een bot kauwt

Wil je graag het juiste voer aan Jack Russel voor gaan schotelen? Dan ben je in dit artikel in ieder geval aan het juiste adres.

Wij zijn namelijk op zoek gegaan naar het beste voer voor een Jack Russel, waarbij we uiteindelijk meerdere geschikte varianten gevonden hebben. Meer informatie daarover vind je in dit uitgebreide artikel!

Waar dit aritkel over gaat

Wat moet je zéker niet aan een Jack Russel geven?

Als je een Jack Russell in huis rond hebt lopen, ben je wellicht geneigd om hem vaak iets lekkers te geven. Daar moet je echter bij dit ras voorzichtig mee zijn.

Zo is het aan te raden om nóóit chocola, kaas, worst of noten aan jouw Jack Russel te geven. Met name chocola is gevaarlijk; een Jack Russel (en elke andere hond) kan hierdoor komen te overlijden.

Jack Russel tussen ongezond eten

Let dus op met het geven van kaas, worst, chocola en noten. Geef deze voedingsmiddelen bij voorkeur nóóit aan jouw Jack Russel.

Welk voer je dan wel aan jouw Jack Russel voor kunt schotelen? Dat lees je hieronder!

Het beste voer uitkiezen

Door de jaren heen is de Jack Russel uitgegroeid tot één van de meest populaire hondenrassen. Dat is onder meer te danken aan zijn loyale karakter, zijn goede omgang met kinderen en zijn gezondheid.

Over het algemeen is een Jack Russel namelijk behoorlijk gezond, waardoor hij ook behoorlijk oud wordt. Om een Jack Russel gezond oud te laten worden, is gezond voer van cruciaal belang.

Jack Russel met voor zich een appel en een donut

Tijdens onze zoektocht naar het beste voer voor een Jack Russel kwamen wij verschillende soorten voer tegen. Zo is het mogelijk om droog voer (brokken) of nat voer (blikken/zakjes/kuipjes) aan een Jack Russel te geven.

Tevens werd het al snel duidelijk dat het soort voer afgestemd moet worden op de leeftijd van de hond. Zo moet een Jack Russel pup bij voorkeur ander eten krijgen dan een volwassen Jack Russel.

Wij hebben daarom ook onderzoek gedaan naar het beste voer voor een puppy en voor een volwassen Jack Russel.

Uiteindelijk hebben wij meerdere varianten gevonden waar wij zeer te spreken over zijn én waar jouw hond ongetwijfeld ook blij mee gaat zijn!

Het beste voer voor een Jack Russell pup – Cavom Compleet Pup/Junior – 20 KG

Heb jij recent een Jack Russel pup in huis genomen? Of verwacht je deze op korte termijn op te mogen halen bij de fokker?

Dan is het onwijs belangrijk om alvast de juiste voorbereidingen te treffen.

Eén van die voorbereidingen heeft betrekking op het in huis halen van het juiste voer, waarbij wij dit voer van Cavom aan kunnen raden.

Cavom heeft bij deze hondenbrokken gekozen voor louter natuurlijke ingrediënten, waarbij granen zoals tarwe en maïs slechts in héle kleine hoeveelheden aanwezig zijn.

Aangezien een Jack Russel relatief snel last van maag- en darmproblemen heeft, is dat ideaal.

Daarnaast bevat dit voer alle benodigde voedingsstoffen voor een gezonde groei. In de eerste levensweken/-maanden groeit een Jack Russel behoorlijk snel, waar hij de nodige voedingsstoffen voor nodig heeft.

Door deze Cavom hondenbrokken aan hem te geven, weet je zeker dat hij alle benodigde voedingsstoffen binnen krijgt.

Tot slot willen we nog vermelden dat deze hondenbrokken speciaal ontwikkeld zijn voor jonge honden. Vanaf een leeftijd van 4 weken tot aan een leeftijd van 7 maanden is dit het beste voer voor een Jack Russel pup.

Het beste voer voor een volwassen Jack Russel – Royal Canin Jack Russell Terrier Adult

Nadat je jouw puppy het bovengenoemde voer gegeven hebt, is het na 7 á 10 maanden tijd om over te schakelen op ander voer. In dat geval kan je wat ons betreft het beste voor dit speciale Jack Russel voer van Royal Canin gaan.

Dit gekende merk heeft deze hondenbrokken speciaal voor dit leuke ras ontwikkeld!

Zo zijn de brokjes niet al te groot, waardoor de brokjes makkelijk door te slikken zijn.

Ook is het een feit dat de brokjes zorgen voor de juiste voedingsstoffen, waardoor jouw hond overdag voldoende energie heeft.

Die energie heeft hij ook hard nodig, gezien zijn speelse en levendige karakter.

Deze hondenbrokken van Royal Canin zorgen niet alleen voor de benodigde energie, maar voorkomen ook overgewicht. De brokken zijn namelijk behoorlijk gezond te noemen en bevatten nagenoeg geen vet.

Door die samenstelling is de kans op overgewicht bijzonder klein, indien je hem overdag niet allerlei hondensnacks geeft.

Bijkomend voordeel is dat deze brokken voor een gezonde huid, een gezonde vacht en een gezond gebit zorgen. Door al deze voordelen is dit in onze ogen het beste voer voor een volwassen Jack Russel!

Bonus: Ultima Jack Russel Hondenvoer

Spreekt het hierboven benoemde voer jou om een bepaalde reden niet helemaal aan? Dan willen wij je graag ook nog wijzen op dit Jack Russel Hondenvoer van het merk Ultima.

Ook dit voer is speciaal voor Jack Russels ontwikkeld en bevat alle benodigde voedingsstoffen.

Deze brokken zijn bijzonder gezond te noemen, bevatten geen toegevoegde kleurstoffen of conserveringsmiddelen en hebben een heerlijke smaak.

Ultima heeft namelijk gekozen voor de smaak ‘kip’, waardoor jouw hond ongetwijfeld heel snel deze brokken naar binnen werkt. De brokken zijn immers heerlijk!

Verder zorgen de brokken ook nog voor gezonde botten, gezonde gewrichten, een optimale spijsvertering, een gezond gebit en een gezonde huid. Al met al zijn wij ook over dit Ultima hondenvoer voor Jack Russels te spreken!

Conclusie

Als je op zoek naar het beste hondenvoer voor een Jack Russel gaat, heb je in ieder geval meer dan voldoende keus. Belangrijk is om het voer af te stemmen op de smaakvoorkeuren van jouw Jack Russel en op zijn leeftijd.

In de eerste maanden is het advies om ander voer te geven, aangezien dat voer juist de groei van zijn lichaam bevordert.

 

Jack Russel die uit zijn voerbak eet

In dit artikel heb je in ieder geval prima voer voor een Jack Russel kunnen vinden. Schaf het gewenste voer direct aan en voorzie jouw hond van de optimale voeding!

Het complete handboek voor de Jack Russel

1 gedachte over “Welk merk voer voor een Jack Russel?”

Plaats een reactie