Hoe hard rent een Jack Russel?

Een Jack Russel staat te boek als een levendige, een energieke en een vrolijke hond. Dat is ook duidelijk terug te zien in de beweging waar dit ras dagelijks behoefte aan heeft. Mocht je een Jack Russel in huis rond hebben lopen, is het advies dus om regelmatig lange stukken met hem te gaan wandelen.

Hij vindt het echter ook heerlijk om inspannende activiteiten met jou te ondernemen. Iets waar een gemiddelde Jack Russel écht gek op is, is het apporteren van een bal.

Hij rent het liefste de gehele dag achter de bal aan en brengt deze bal vervolgens weer keurig bij jou terug. Daarbij is het uiteraard de bedoeling dat je de bal weer weggooit, waardoor hij heerlijk in beweging blijft.

Jack Russel met bal

Tijdens het spelen van een dergelijke spel vraag je je wellicht wel eens af hoe hard jouw Jack Russel nou rent. Je bent in ieder geval niet de enige met die vraag, aangezien wij regelmatig de vraag ‘Hoe hard rent een Jack Russel?’ binnenkrijgen.

In dit artikel vind je het sluitende antwoord op die vraag, waardoor je in de toekomst exact weet hoe hard jouw Jack Russel ongeveer rent tijdens het apporteren van de bal.

De maximale snelheid van een Jack Russel

Ondanks dat een Jack Russel niet al te groot is, behoort hij wel tot één van de snelste hondenrassen ter wereld. Sterker nog; in de lijst met de 10 snelste hondenrassen neemt een Jack Russel plek 5 in.

Tijdens een test is namelijk gebleken dat een Jack Russel een maximale snelheid van 61 kilometer per uur kan behalen.

Rondspringende Jack Russel

Deze snelheid is echt indrukwekkend te noemen. Een auto in de bebouwde kom rijdt met 50 kilometer per uur, maar kan dan dus ingehaald worden door een Jack Russel.

De snelheid van dit ras is eigenlijk ongekend, gezien hij behoorlijk korte pootjes heeft.

Juist die korte pootjes in combinatie met zijn slanke lichaam zorgen wel voor de ongekend hoge maximale snelheid van een Jack Russel.

Overigens is het wel zo dat hij niet minutenlang achter elkaar een snelheid van 61 kilometer per uur kan behalen. Nee, dit is echt zijn topsnelheid die hij bijvoorbeeld tijdens een sprint weet te behalen.

Close-up van Jack Russel op een grasveld

In combinatie met andere honden heeft een Jack Russel namelijk niet een ongekend uithoudingsvermogen; dat is dan ook de reden waarom hij in het verleden alleen ingezet werd om vossen en dassen in hun hol te jagen.

Voor de echt intensieve en lange jacht werden andere/grotere hondenrassen gebruikt.

Conclusie

Het mag duidelijk zijn; een Jack Russel kan onwijs hard rennen.

Met een maximale snelheid van 61 kilometer per uur is het één van de snelste hondenrassen ter wereld, waarbij hij tegelijkertijd ook één van de kleinste honden uit de top 10 snelste hondenrassen is. Dat geeft des te meer aan dat de Jack Russel een zeer bijzondere hond is.

Mocht je zelf een Jack Russel in huis rond hebben lopen, kunnen wij je overigens maar één advies geven; geef hem dagelijks de benodigde beweging. Als je dat niet doet, kan hij zich na verloop van tijd gaan vervelen.

Jack Russel die voor de deur zit

Bovendien is het superleuk (en gezond) om veelvuldig in beweging te komen met jouw Jack Russel. Als je hem een bal laat apporteren, is hij dus ook in staat om hoge snelheden te behalen.

Kies daarom bij voorkeur voor een groot grasveld waar hij lange stukken echt snel af kan leggen. Daar maak je een Jack Russel zeer gelukkig mee!

Het complete handboek voor de Jack Russel

Plaats een reactie