Wat kost een Jack Russel?

Heb je de beslissing gemaakt? Wil je een Jack Russel aan gaan schaffen? Dan dien je een fokker te vinden waar je de Jack Russel kunt kopen. Daarbij moet je uiteraard met een bepaald prijskaartje rekening houden, maar wat betaal je nou voor een Jack Russel? Wat kost een Jack Russel? Waar moet je rekening mee houden? En waar kan je het beste een Jack Russel kopen? Op al die vragen vind je in dit artikel een antwoord.

In dit artikel kijken we niet alleen naar de aanschafprijs van een Jack Russel. Nee, als je eenmaal een Jack Russel in huis rond hebt lopen, moet je hem ook verzorgen, van eten voorzien en van vermaak voorzien. Dat gaat uiteraard ook gepaard met de nodige kosten. Mede daarom hebben we besloten om in dit artikel óók te bespreken met welke maandelijkse kosten je ongeveer rekening kunt houden.

Waar dit aritkel over gaat

Wat kost een Jack Russel pup?

Als je een Jack Russel aan gaat schaffen, moet je eerst een goede fokker zien te vinden. Relatief veel fokkers houden zich in Nederland met het fokken van een Jack Russel bezig, aangezien het een tamelijk populair hondenras is.

Drie Jack russel puppy's in een bench

Veel huishoudens kiezen bewust een Jack Russel en daar spelen de fokkers slim op in. Onder aan de streep is het een kwestie van vraag en aanbod, waardoor jij in staat bent om een Jack Russel aan te schaffen.

Voor het aanschaffen van een Jack Russel pup moet je rekening houden met een bedrag van 400 tot 600 euro. Let wel op; het gaat daarbij om een Jack Russel zonder een stamboom. Mocht je specifiek een Jack Russel met stamboom wensen te hebben, moet je iets dieper in de buidel tasten. Daarover vertellen we je hieronder meer.

Uiteindelijk is de prijs van een Jack Russel afhankelijk van de fokker zelf. De fokker bepaalt immers zelf de prijs, maar mogelijk is er nog enige ruimte voor onderhandeling.

Is het verstandig om te onderhandelen voor een Jack Russel? Nou, eigenlijk is dat niet de normale gang van zaken.

Jack Russel puppy die met een knuffel speelt

Je koopt een Jack Russel namelijk uit liefde en de prijs is daarbij van ondergeschikt belang. Uiteraard moet het financieel wel voor jou mogelijk zijn, maar dan kan je aan de hand van dit artikel een prima berekening voor maken.

Let wel op: het hierboven genoemde bedrag heeft betrekking op een Jack Russel pup. Je kunt er uiteraard ook voor kiezen om een oudere Jack Russel uit een asiel te halen. Wat je daar dan voor moet betalen, is van meerdere factoren afhankelijk. Daar kunnen we dus geen vast bedrag aanhangen, maar in die situatie gaat het er nog meer om dat je een Jack Russel uit liefde aanschaft.

Wat kost een Jack Russel met stamboom?

Gaat jouw voorkeur uit naar een Jack Russel met stamboom? Wil je bijvoorbeeld weten wie precies de (voor)ouders van hem zijn geweest? Voor een gemiddelde Jack Russel met stamboom betaal je een bedrag van 750 tot 1100 euro.

Ook hierbij is de hoogte weer afhankelijk van de fokker. De fokker bepaalt uiteindelijk de prijs en daar ben jij min of meer afhankelijk van.

Jack Russel pup bij eigenaar op schoot

Kan je beter een Jack Russel met of zonder stamboom kopen? Ook op deze vraag valt geen eenduidig antwoord te geven. Het ligt er maar net aan wat jouw voorkeuren zijn en welk bedrag je aan de koop van een Jack Russel kunt besteden.

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen, ligt de prijs van een Jack Russel met stamboom namelijk een stuk hoger.

Waar kan je een Jack Russel kopen?

Wil je graag een Jack Russel gaan kopen? Dan weet je nu in ieder geval met welk bedrag je ongeveer rekening moet houden.

Zoals hierboven al gezegd; de prijs is uiteindelijk afhankelijk van de fokker. Maar, waar vind je nou een goede fokker? En waar kan je een Jack Russel precies kopen?

Het advies is om een Jack Russel altijd bij een gecertificeerde fokker te kopen. In dat geval ben je namelijk verzekerd van een strikt fokbeleid en daarmee van een gezonde hond.

Mocht een Jack Russel niet op een goede manier gefokt zijn, kan dit van grote invloed zijn op zijn gezondheid. Zorg er dus voor dat je altijd een hond bij een officiële fokker aanschaft.

Jack Russel die haar jongen voeding geeft

Voordat je een definitieve keuze gaat maken, is het verstandig om meerdere fokkers met elkaar te vergelijken. Doe dit niet alleen digitaal, maar ga ook eens bij de verschillende fokkers langs.

Je krijgt dan duidelijk een beeld van de omgeving, van de faciliteiten, van de manier waarop de fokker met de honden omgaat en de manier waarop de Jack Russels hun eerste levensweken door kunnen brengen.

Op basis van jouw bevindingen kan je uiteindelijk de juiste keuze gaan maken. Kies daarbij niet direct voor de Jack Russel met de laagste aanschafprijs, maar kies voor de Jack Russel en de fokker waar jij het beste gevoel bij hebt.

Uiteindelijk is jouw gevoel vele malen belangrijker dat het bedrag dat je voor een Jack Russel moet betalen.

De maandelijkse kosten van een Jack Russel

Als je eenmaal een Jack Russel in huis gehaald hebt, staat de teller niet stil. Vanaf dat moment moet je namelijk het nodige geld uitgeven aan zijn voer, aan speelgoed, aan de verzorging en aan aanverwante producten.

Mocht je een Jack Russel in huis hebben, moet je uitgaan van 25 tot 40 euro aan gemiddelde kosten per maand.

Jack Russel puppy die met speelgoed speelt

Onder deze kosten vallen echter niet de volgende kosten:

  • Een puppycursus; 150 tot 200 euro
  • Bezoek aan de dierenarts; 50 tot 300 euro (afhankelijk van de ingreep)
  • Medicatie; kosten afhankelijk van het soort medicijn

De jaarlijkse kosten voor een Jack Russel kunnen al met al behoorlijk oplopen. Gelukkig is het een relatief gezond ras, waardoor de kosten voor de dierenarts in de meeste gevallen wel mee vallen.

Durf in ieder geval voor goede voeding, goed speelgoed en bijvoorbeeld een goede hondenmand te investeren. Daarmee maak je het leven van jouw trouwe viervoeter alleen maar een stuk aangenamer en leuker!

Het complete handboek voor de Jack Russel

Plaats een reactie