Welke furminator voor een labrador?

Om de vacht van jouw labrador optimaal te verzorgen, kan het interessant zijn om een furminator te gebruiken. Met een furminator ben je in staat om de losse haren in de vacht van je labrador te verwijderen. Het gebruiken van een furminator is niet geheel zonder risico. Voor een langharige labrador is het bijvoorbeeld niet aan te raden om wekelijks de furminator te gebruiken. Voor een kortharige labrador kan het juist wel weer prettig zijn om wekelijks te doen. In dit artikel kan je in ieder geval lezen in welke situaties welke furminator het beste voor een labrador is.

Waar dit aritkel over gaat

De werking van een furminator

Een furminator is een borstel/kam waarmee je door de vacht van je labrador kunt kammen. De borstel/kam nemen de losse haartjes op en verwijderen deze zodoende uit de vacht van de labrador. Hierbij is het wel ontzettend belangrijk dat je de juiste furminator gebruikt. Daarnaast is het ook onwijs belangrijk dat je een furminator op een juiste manier gebruikt. Door een furminator op een verkeerde manier te gebruiken, kan je een hoop schade aanrichten. Je kunt de huid van je labrador (blijvend) beschadigen. Wees hier dus heel voorzichtig mee.

Groene furminator

Hieronder kan je in ieder geval enkele furminatoren vinden die geschikt zijn voor een labrador. Het is aan te raden om een furminator te gebruiken en naar de reactie van jouw labrador te kijken. Vindt hij/zij het prettig? Of protesteert hij/zij? Dit kan een duidelijk teken zijn voor hoe de furminator aanvoelt voor jouw labrador.

Furminator voor een kortharige labrador

Heeft jouw labrador relatief kort haar? In dat geval is het aan te raden om naar de Furminator Hond Kortharing Hondenborstel maat M te kijken.

Deze hondenborstel is speciaal ontwikkeld voor de haren van een kortharige hond. Deze furminator heeft de beschikking over speciale kammen. Deze kammen zorgen ervoor dat de vacht van jouw labrador niet beschadigd raakt. Ondertussen zorgen de kammen er ook voor dat losse haren perfect verwijderd worden. Zodoende ben je ook in staat om het verharen van je hond met 90% te verminderen.

Deze borstel is geschikt voor honden waarvan de haren korter dan 5 centimeter zijn. In dit geval raden wij maat M aan, maar je kunt ook voor maat S of maat L kiezen. Het hangt maar net van jouw voorkeuren af.

Furminator voor een langharige labrador

Wil je een labrador met lange haren gaan kammen? Dan is het niet altijd aan te raden om een furminator te gebruiken. Indien je deze furminator één keer in de 3 maanden gebruikt, is het prima. Het is echter volledig af te raden om deze furminator elke dag te gebruiken. Met een dergelijke kam kan je namelijk de vacht van jouw langharige labrador voorgoed beschadigen. Ben dus continue voorzichtig en schaf, bij voorkeur, de Furminator Hond Langharig Hondenborstel maat S aan.

Deze furminator is in de kleinste maat (S) en kan zodoende ook de minste schade aanrichten. De kammen van deze furminator werken prima mits je de furminator niet al te vaak gebruikt. Wekelijks de vacht van jouw labrador kammen kan lijden tot gezondheidsproblemen.

Hoe kan je een furminator het beste gebruiken?

Wil je graag één van bovenstaande furminatoren aanschaffen? Volg dan onderstaande tips op. Door een furminator op de juiste manier te gebruiken, behaal je het beste resultaat. Indien je een furminator op de verkeerde manier gebruikt, kan dit tot vervelende gezondheidsproblemen lijden.

  • De eerste tip is duidelijk: gebruik de furminator niet elke week. Het is aan te raden om één keer in de 2 á 3 maanden de furminator te gebruiken. Dat geldt zeker voor labradors met een lange vacht.
  • Indien je de furminator gaat gebruiken, moet je onwijs voorzichtig zijn. Merk je dat jouw labrador het niet prettig vindt? Stop er dan onmiddellijk mee. De kans is groot dat je jouw labrador pijn doet en hij/zij laat dat dan ook direct blijken.
  • Na gebruik dien je de furminator goed schoon te maken. De losse haartjes komen in de kam terecht en die moet je dus even goed uitspoelen. Leg de furminator op een veilige plek en gebruik ‘m de volgende keer weer.

Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie