Welk hondenhok voor een Labrador?

Een hondenhok uitkiezen voor jouw Labrador kan een leuke, maar tegelijkertijd moeilijke opgave zijn. Het is tenslotte een plek waar hij of zij zich thuis en ontspannen moet voelen. Er zijn nogal wat zaken die hier een rol inspelen zoals de grote van het hondenhok, de plek waar deze neergezet gaat worden en het type hondenhok. In dit blogbericht bespreken we de zaken waar rekening mee gehouden moet worden bij de aanschaf voor een hondenhok voor jouw labrador.

Waar dit aritkel over gaat

Waar komt het hondenhok voor jouw labrador?

Natuurlijk is dit een van de meest belangrijke dingen om rekening mee te houden. Voor de meeste mensen is het antwoord simpel; in de tuin. Maar waar dan precies in de tuin?

Wit hondenhok dat in de tuin staat

Als jouw labrador lange dagen in zijn of haar hondenhok doorbrengt dan moet je er rekening mee houden dat:

  • De plek waar het hondenhok staat in de zomer niet te warm wordt
  • Het een plek is waar niet de tocht opstaat zeker niet als jouw labrador ook in de wintermaanden tijd doorbrengt in zijn of haar hondenhok
  • Deze op een plek staat waar jouw labrador zich comfortabel en thuis voelt.

Het beste hondenhok voor jouw labrador

Wat het beste hondenhok is voor jouw labrador hangt van vele factoren af. Denk aan zaken zoals hoe groot is jouw labrador? Hoe groot is jouw tuin? vindt jouw labrador het heerlijk om zich helemaal in te nestelen of heeft hij het liefst nog wat ruimte vrij. Vooral de afmetingen van jouw Labrador spelen een grote rol.

3 geschikte hondenhokken voor de labrador

Een geschikt hondenhok vinden voor de labrador kan nog een klus zijn. Daarom hebben wij hieronder een lijstje met 3 geschikte hondenhokken voor de labrador. Hou rekening met de afmetingen van jouw labrador en zijn voorkeur.

Is deze vrij groot en heeft hij het liefst nog wat extra ruimte? Ga dan voor een L of XL, maar voelt jouw hond zich het prettigst als er weinig ruimte vrij is en rolt hij of zij zich het liefst helemaal op? Ga dan voor een S of M.

1. vidaXL Hondenhok met opklapbaar dak FSC geïmpregneerd grenenhout

Een prima hondenhok voor iedereen die zijn hond een droog en veilig plekje toewenst. Het hondenhok is waterbestendig en kan gemakkelijk schoongemaakt worden door het opklapbare dak. Door zijn grote formaat is dit hok ook bestemd voor de wat grote labradors.

 

 

2. AXIhondenhok

Een perfecte droge plek met geïsoleerde vloer. Jouw trouwe viervoeter zit gegarandeerd warm en droog. Door de raampjes in het hondenhok kan jouw hond goed de buurt in de gaten houden.

3. MaximaVida dierenverblijf Maddox 2

Een prima buitenhoek voor eigenlijk elke labrador die ervan houdt om in de buitenlucht te zijn. Het dierenverblijf is gemakkelijk in elkaar te zetten  en ruim genoeg zodat jouw trouwe viervoeter zich lekker uit kan rekken indien gewenst.

Conclusie

Het uitzoeken van een hondenhok voor een labrador is nog zo gemakkelijk niet. vooral persoonlijke voorkeuren van jouw labrador spelen een grote rol bij de uiteindelijke beslissing. Met bovenstaande tips heb je in ieder geval een goed idee waar je op moet letten en waar een goed hondenhok aan moet voldoen.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie