Welke kleur Labrador is het rustigst?

Volgens de verhalen bestaan de Labradors al behoorlijk lang. Vanaf het midden van de 19e eeuw is dit ras met verschillende andere rassen gekruist, waardoor er nog meer varianten van de Labrador zijn ontstaan. Dit is onder meer terug te zien in de kleur van de vacht. De kleur van de vacht zorgt niet alleen voor een uiterlijk kenmerk, maar ook voor bepaalde karaktereigenschappen. Het is namelijk zo dat een bruine labrador een net iets ander karakter heeft dan bijvoorbeeld een blonde labrador. In dit artikel kan je daar meer informatie over vinden.

Welke kleuren bestaan er?

Een Labrador kan één van de volgende drie kleuren hebben: zwart, bruin of blond. De laatstgenoemde kleur wordt ook wel eens als wit of geel omschreven. Deze kleuren zijn het gevolg van verschillende kruisingen in het verleden.

Hedendaags blijkt dat de zwarte variant de meest populaire variant is; ruim 40% van alle labradors hebben deze kleur. Iets minder dan 40% van de labradors hebben een bruine vacht; die vacht is sinds 1990 onwijs populair geworden.

Aan de andere kant is de blonde labrador juist stukken minder populair geworden. Rond het jaar 1985 was dit nog de meest populaire variant, maar hedendaags hebben slechts 20% van alle labradors deze kleur.

Welke kleur vertoont het rustigste gedrag?

Als je specifiek naar een rustige labrador op zoek bent, kan je het beste voor een blonde of een zwarte labrador kiezen. Veel eigenaren van labradors spreken uit ervaring en geven aan dat met name de blonde labradors rustig gedrag vertonen.

Aan de andere kant kan je het beste wegblijven van een bruine labrador als je een rustige hond wenst te hebben. Onderzoek heeft namelijk uitgewezen dat de bruine labradors het drukst zijn.

Het is echter goed om te weten dat dit niet alleen bepaald wordt door de kleur van de vacht. Nee, de ouders van de labrador spelen hier een veel grotere rol bij. Het is daarom lonend om bij een fokker navraag te doen naar het gedrag van zijn ouders.

Zijn beide ouders behoorlijk rustig? Dan ligt het in de lijn der verwachtingen dat de puppy’s van deze ouders ook rustig zijn.

Wanneer een bruine labrador?

Vind je een bruine labrador het fraaist? Dan is het zeker aan te raden om voor deze variant te gaan. Je moet er daarbij dus wel rekening mee houden dat dit de meest drukke honden zijn. Daarnaast is het onwijs interessant om te zien dat deze kleur steeds populairder geworden is.

In 1990 had slechts 10% van alle labradors een bruine vacht. Hedendaags ligt dat percentage zo rond de 40%. Hoe dat komt? Dat heeft hoofdzakelijk met de uitstraling van de hond te maken. Blijkbaar vinden veel baasjes de kleur bruin nu mooier dan de baasjes in 1990 vonden.

Verschilt een bruine labrador qua karakter veel van de blonde en zwarte labradors? Nee, dat verschil is miniem te noemen. Het belangrijkste verschil is terug te vinden in de drukte van de hond.

Verschillende kenners beweren dat de bruine labradors het drukste zijn. Als je voor een bruine labrador pup kiest, ben je dus hoogstwaarschijnlijk verzekerd van een drukke, actieve en energieke labrador!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie