Wanneer is een labrador uitgegroeid?

Niets is zo schattig als een jonge labrador. Een puppy labrador heeft een ontzettend lieve en schattige uitstraling. Naarmate een labrador groter wordt, verdwijnt de schattige uitstraling. De lieve uitstraling blijft echter altijd aanwezig. Tot wanneer groeit een labrador eigenlijk nog? En hoe weet je wanneer jouw labrador uitgegroeid is? Je leest het hieronder!

Tot welke leeftijd groeit een labrador?

Elk hondenras heeft specifieke kenmerken wat betreft de groei. Dit heeft onder andere betrekking tot de maximale leeftijd waarin de hond groeit, maar ook tot de maximale lengte en grote van een labrador. Als we naar een labrador kijken, zien we dat een reu maximaal 60 centimeter hoog kan worden. Wat dat betreft valt een labrador onder de noemer ‘middelgrote hond’. Een labrador heeft tegelijkertijd echter een stevige bouw. Dat wil zeggen: een sterk lijf en stevige poten. Door die bouw lijkt een labrador in sommige gevallen optisch groter.

Als we naar de groei van een labrador kijken, zien we ook enkele opvallende zaken. Zo is het een feit dat een labrador al na ongeveer een halfjaar de schouderhoogte van een volwassen labrador bereikt. Dat wil zeggen: binnen een half jaar groeit de labrador al behoorlijk snel. Dat geldt voornamelijk voor de hoogte van de labrador.

Zwarte labrador op een terras
Ook op het gebied van de breedte kan een labrador flink groeien. Deze groei houdt aan totdat de labrador ongeveer twee jaar oud is. We kunnen dan ook stellen dat een labrador na ongeveer twee jaar helemaal uitgegroeid is. Wat dat betreft is een labrador een hondenras die op redelijk late leeftijd pas uitgegroeid is. Andere hondenrassen zijn bijvoorbeeld al naar een tot anderhalf jaar volledig volgroeid.

Wanneer is een labrador volgroeid?

Na ongeveer een half jaar heeft een labrador dus al de schouderhoogte van een volwassen labrador bereikt. Na dit half jaar groeit een labrador dan ook nog amper in de hoogte. Daarmee wordt direct duidelijk dat een labrador met name in de eerste maanden gigantisch veel groeit. Op dat moment verdwijnt ook direct de schattige uitstraling van een pup labrador. Het lieve karakter en de lieve uitstraling van de labrador blijven gelukkig wel altijd aanwezig.

Blije labrador buiten op een grasveld
Na het eerste half jaar groeit de labrador voornamelijk nog in de breedte. Dat duurt tot aan ongeveer twee jaar. We kunnen dan ook stellen dat een labrador na ongeveer twee jaar volgroeid is. Op dat moment staat er ook een echte hond. Daarmee bedoelen we dat een labrador een sterk en krachtig lijf heeft. De poten zijn behoorlijk dik en krachtig. Door die lichaamseigenschappen ziet een labrador er gespierd en krachtig uit. Daardoor lijkt het soms alsof de labrador een stuk groter is dan hij/zij in werkelijkheid is.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie