Welke maat bench voor een Jack Russel?

Heb je een Jack Russel en ben je benieuwd welke maat bench je daarvoor nodig hebt? Jack Russels zijn kleine hondjes met een pittig karakter. Hoewel ze erg klein zijn, kunnen ze ook heel erg dominant uit de hoek komen. Je zult als baasje je handen vol hebben aan je Jack Russel en ook veel kwijt zijn aan zijn opvoeding.

Je mag dan misschien je handen vol hebben, een Jack Russel brengt ook heel erg veel gezelligheid. Want naast zijn dominante karakter is een Jack Russel ook heel erg lief, speels, slim en moedig.

Een bench kan tijdens de opvoeding van je Jack Russel heel erg handig zijn en van pas komen. De hondenbench draagt absoluut bij aan zijn opvoeding en op deze manier kan je met een gerust hart de deur uit.

Het belangrijkste aspect van een hondenbench, is de juiste afmetingen kiezen. Jack Russels zijn kleine hondjes, maar verdienen wel genoeg ruimte in de hondenbench. In dit artikel vertel ik je welke maat hondenbench geschikt is voor een Jack Russel en krijg je nog veel meer inhoudelijke informatie.

Waar dit aritkel over gaat

Wat is een hondenbench?

Voordat we gaan kijken naar de geschikte maat van een bench voor een Jack Russel, gaan we eerst kijken naar de hondenbench in het algemeen. Mocht jij een hondeneigenaar zijn, dan weet je hoe dan ook wat een hondenbench is. Mocht je hier nog niet helemaal van op de hoogte zijn, dan ga ik daar nog even kort op in. Want, wat is een hondenbench precies?

Jack Russel in bench

Een hondenbench is een soort van verblijf voor je hond. Een hondenbench is anders dan bijvoorbeeld een hondenmand, want een hondenbench kan volledig afgesloten worden. Een hondenbench is om zowel puppy’s als volwassen honden in te zetten. Dat is misschien een hele korte uitleg, maar veel spannender kan ik het niet maken voor je. Wil jij graag meer te weten komen over de hondenbench? Dan raad ik je aan om het artikel verder te lezen tot het einde.

Waar gebruik je een hondenbench voor?

Je kan een hondenbench erg breed in zetten. Het is niet alleen een opvoedmiddel voor honden. Een hondenbench kan ook prima ingezet worden voor bijvoorbeeld volwassen of senior honden. Ook die hebben weleens de behoefte om zich terug te trekken of kunnen niet goed alleen thuis blijven. Een hondenbench kan je onder andere gebruiken voor:

 • Puppy’s: Voor puppy’s dient de hondenbench als opvoedmiddel. Een hondenbench word met name ingezet als hulpmiddel van de zindelijkheidstraining. Daarnaast bied het jou de mogelijkheid om even de deur uit te kunnen zonder dat je puppy op onderzoek gaat in huis.
 • Medische doelen: Heeft jouw hond net een zware operatie of behandeling gehad en moet hij rustig aan doen? Een hondenbench kan voor die rust en een voorspoedige genezing zorgen.
 • Hond kan niet alleen blijven: Ook volwassen honden vinden het soms lastig om alleen thuis te blijven. In dat geval is een hondenbench een goede oplossing om met een gerust hart de deur uit te gaan.
 • Op reis: Een hondenbench kan ook gebruikt worden in de auto. Het zorgt ervoor dat je auto netjes blijft en dat je hond veilig op zijn plek blijft zitten tijdens het rijden.

Wat zijn de voor- en nadelen aan een hondenbench?

Je kan al raden dat aan het gebruik van een hondenbench veel voordelen zitten. Je hebt hierboven al kunnen lezen waar een hondenbench voor gebruikt kan worden en wat daar de voordelen van zijn. Aan het gebruik van een hondenbench zitten dus heel erg veel voordelen.

Jack Russel bench in de auto

Misschien vraag je je nu af of aan het gebruik van een hondenbench ook nadelen zitten? Daar gaan we nu achter komen door deze voor- en nadelen naast elkaar te zetten. We beginnen natuurlijk positief, en dus met de voordelen van een hondenbench

 • Een hondenbench is bevorderlijk voor de opvoeding van je puppy. Op deze manier leert hij zindelijk te worden en heeft hij een eigen plekje waar hij even helemaal tot rust kan komen en waar hij zijn dutjes kan doen.
 • Door gebruik te maken van een hondenbench, kan je met een gerust hart de deur uit. Op deze manier krijgt je hond niet de kans om door het huis te gaan dwalen en om spullen te slopen.
 • De hondenbench kan prima dienen als eigen plekje van je hond. Hier kan hij zich tussendoor even terugtrekken en rusten.
 • Een hondenbench zorgt voor veel veiligheid. Is jouw hond snel té enthousiast of agressief naar bezoekers toe? Dan is de hondenbench een hele veilige oplossing.
 • Zeker als je kinderen hebt is het gebruik van een hondenbench aan te raden. Het zorgt voor de veiligheid en je hond kan zich even terugtrekken mocht hij het te druk vinden.
 • Een hondenbench kan ook geplaatst worden in de auto. Mocht jij op vakantie gaan en je wil je auto graag schoonhouden, dan is de hondenbench is dat geval echt een uitkomst.

Je ziet dat een hondenbench heel erg veel voordelen heeft. Dan nu de nadelen. Zitter er überhaupt nadelen aan een hondenbench? Ik kan je alvast verklappen, die zijn er zeker.

 • Je moet heel erg oppassen dat je de hondenbench niet als permanente oplossing gaat zien. Dit is niet bevorderlijk voor het gedrag van je hond.
 • Wanneer je hond te lang in de hondenbench verblijft, kan hij overactief worden. Hij kan zijn energie totaal niet kwijt en zal heel erg actief zijn als hij uit zijn hondenbench gelaten word.
 • Je hond kan zelf depressief worden als hij te lang in de hondenbench zit.
 • Sommige honden kunnen enorm in paniek raken als ze worden opgesloten in kleine ruimtes.

Wat we hier eigenlijk uit kunnen concluderen, is dat een hondenbench alleen voordelen heeft op voorwaarde dat hij goed gebruikt wordt.

Jack Russel in bench met tong uit zijn mond

Ga je hier goed mee om en zie je dit als een tijdelijke oplossing, dan kan een hondenbench hebben echt een meerwaarde zijn.

Welke maat bench voor een Jack Russel?

Een bench is in heel veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hoe groot of hoe klein het hondenras ook is, er is altijd een hondenbench beschikbaar die voldoet aan alle eisen.

Nu ben je natuurlijk bij dit artikel terecht gekomen omdat je graag wil weten welke maat bench je voor een Jack Russel nodig hebt. Dat ga ik je vertellen. De geschikte maat voor kleine hondjes en dus ook voor een Jack Russel is tussen de 47 en 63 centimeter. Dus dan zou je kunnen kiezen voor de hondenbench van Adori in de maat XS. Deze is 47 x 30 x 37 cm en dus heel erg geschikt voor kleine honden.

Belangrijk is om een bench nooit te klein te kopen. Kies liever een maat groter. De hondenbench van Adori is heel erg geschikt voor in huis.

Zoals ik je in dit artikel al kort heb verteld, is een hondenbench ook erg handig voor op reis. Zeker als je op autovakantie gaat, is een hondenbench er handig en veilig. De reis hondenbench van Topmast is speciaal gemaakt voor het reizen en zorgt voor een comfortabel plekje in de auto voor jouw Jack Russel.

Deze reishondenbench heeft een afmeting 60 x 42 x 42 cm en is daardoor zeer geschikt voor je Jack Russel.

Waar let je op bij het aanschaffen van een hondenbench voor Jack Russels?

Ik heb je in dit artikel al heel erg veel verteld over de geschikte hondenbench voor een Jack Russel. Je hebt vast al gemerkt, dat je op veel dingen moet letten. Je wilt namelijk dat jouw Jack Russel een comfortabel en veilig plekje heeft voor zichzelf.

Jack Russel leunend tegen autobench

Om je een handje te helpen bij het aanschaffen van een geschikte hondenbench, heb ik een aantal punten van aandacht voor je op een rijtje gezet.

 • Kies altijd voor de juiste afmeting van een hondenbench. Koop hem liever te groot dan veel te klein. Voor een Jack Russel kies je voor een hondenbench die tussen de 47 en 63 centimeter is.
 • Zorg ervoor dat de hondenbench niet alleen genoeg ruimte bied voor je Jack Russel, maar ook voor een voer- en drinkbak. Zeker als je een tijdje van huis bent, is het belangrijk dat hij genoeg eten en drinken tot zijn beschikking heeft.
 • Zie de hondenbench als tijdelijke oplossing. Laat je Jack Russel er nooit te lang in.
 • Ga je op vakantie of een weekend weg met je Jack Russel? Neem de hondenbench dan mee. Let er in dit geval op dat de hondenbench opvouwbaar is. Dat is wel zo makkelijk.
 • Ga je op reis? Kies dan voor een reis hondenbench. Deze zijn makkelijker in de auto te plaatsen en comfortabel voor je Jack Russel.

Conclusie

Je bent nu aan het einde gekomen van dit artikel. We begonnen dit artikel met de vraag welke maat hondenbench geschikt is voor een Jack Russel. Je weet nu dat de geschikte afmeting tussen de 47 en 63 centimeter is. Koop hem nooit kleiner!

Het complete handboek voor de Jack Russel

Plaats een reactie