Welk tuigje voor een labradoodle?

Veel hondenbezitters gebruiken het al en je ziet het nu ook steeds vaker bij labradoodles: een tuigje. Een tuigje zit lekkerder voor een hond en zorgt voor minder trekken aan de lijn. Nu is de vraag alleen: welke tuigjes zijn geschikt voor labradoodles? En waar moet je goed op letten bij het kopen van een tuigje voor een labradoodle?

Belangrijk is om rekening te houden met de grootte van je labradoodle.

Meestal koop je het eerste tuigje zo snel mogelijk, maar dan is je hond nog niet uitgegroeid. Het is dus verstandig om een verstelbaar tuigje te kopen, zodat het kan meegroeien met je labradoodle.

Zoals iedere eigenaar van een labradoodle kan beamen, zijn onze lieve viervoeters erg actief en houden ervan om ruig te spelen. Het is dus belangrijk om een tuigje te kopen wat robuust is en tegen een stootje kan.

Als laatste is het natuurlijk ook belangrijk dat een tuigje comfortabel is voor je favoriete harige vriend. Goed materiaal kan ervoor zorgen dat je labradoodle het niet vervelend vindt om het tuigje te dragen.

Zelf hebben wij goede ervaringen met de Easy walk deluxe harness.

Deze is van goed materiaal en zorgt ervoor dat jouw trouwe viervoeter zich niet snel beschadigd.

Easy walk deluxe harness
>Koop bij Bol.com

Waarom is een tuigje beter dan een halsband?

In het verleden hadden de meeste honden een halsband of in het ergste geval een ijzeren ketting om hun nek. Tegenwoordig gebruiken veel hondeneigenaren juist een tuigje.

Het eerste voordeel van een tuigje is dat het moeilijker wordt voor een hond om aan de lijn te trekken. Zeker met labradoodles is dit vaak een probleem, dus een tuigje is waarschijnlijk een goed idee.

Daarnaast is het zo dat een halsband slecht voor je labradoodle’s gezondheid kan zijn.

Door het vele trekken kan een halsband veel druk uitoefenen op de nek van je hond. Dit kan weer schade veroorzaken in de wervels van je hond, wat natuurlijk het laatste is wat je wilt.

Door een tuigje te gebruiken wordt er bijna geen druk uitgeoefend op de nek van je labradoodle en kan je met een gerust hart lange boswandelingen maken! 

Easy walk deluxe harness

>Koop bij Bol.com

3 tips om het perfecte tuigje voor je labradoodle te kopen

Let goed op de grootte van het tuigje bij de aanschaf. Een te groot of te klein tuigje kan heel oncomfortabel zitten, waardoor je labradoodle niet graag het tuigje draagt. Is je favoriete makker nog niet uitgegroeid? Dan is een verstelbaar tuigje wellicht een oplossing!

Koop een tuigje waar je labradoodle in kan stappen in plaats van een tuigje die je over zijn hoofd moet trekken. Veel honden vinden dit vervelend, terwijl het instappen geen enkel probleem zal zijn.

Mocht je geen instaptuigje kunnen vinden, kan je ook altijd nog kiezen voor een tuigje met druksluitingen!

Als je eenmaal het perfecte tuigje hebt gevonden voor je labradoodle begint de belangrijkste fase pas.

Het is namelijk erg verstandig om je labradoodle langzaam te laten wennen aan het tuigje.

Op deze manier zal je labradoodle zich comfortabel voelen in een tuigje en al snel zal je favoriete viervoeter aan komen rennen wanneer je het tuigje tevoorschijn haalt: het is immers tijd om naar buiten te gaan!


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie