Welke kam voor een labradoodle?

Als liefhebber van een labradoodle wil je natuurlijk dat je hond er glimmend en stralend uitziet. Een belangrijk onderdeel van de verzorging van een labradoodle is dan ook het borstelen en kammen van de vacht. Alleen er zijn zoveel verschillende kammen dat het lastig is om de juiste kam voor je labradoodle te vinden. Gelukkig kan je ervan uitgaan dat na het lezen van dit artikel je precies weet welke kam je moet gebruiken om jouw labradoodle eruit te laten zien als een ster!

De vacht van een labradoodle is een knipvacht. Dit betekent dat de haren bijna niet uitvallen, maar dat je labradoodle wel af en toe geknipt moet worden.

De meeste labradoodles hebben een lange en krullende vacht, wat om specialistisch gereedschap vraagt.

Labradoodle in de bergen

Het is aan te raden om een borstel te gebruiken met lange naalden, waardoor je door alle klitten heen kan borstelen.

Een goede borstel heeft naalden die de huid van de labradoodle net raken.

Na het borstelen van je labradoodle is het altijd goed om nog met een grove kam door de vacht te gaan. Dit is een laatste check, om er zeker van te zijn dat er echt geen klitten zijn overgebleven.

Een goed idee is dan ook om een hondenkam en hondenborstel in een aan te schaffen.

Een goede optie hiervoor is de 2-zijdige hondenkam en hondenborstel van het merk Woodoro.

>Koop bij Bol.com

Welke opzetkam voor een labradoodle?

Het korthouden van de vacht van een labradoodle kan een hels karwei zijn.

Het is een klus die met enige regelmaat moet gebeuren en zo enkele uren in beslag kan nemen.

Zeker het inkorten van de vacht met een rechte schaar kan lastig zijn. Je kan geen trillende handen hebben en vaak blijven er klitten achter.

Een veel betere oplossing is om een opzetkam te gebruiken.

Belangrijk is hierbij wel om eerst de vacht goed te behandelen, door alle klitten weg te halen (met bijvoorbeeld een goede borstel).

Als de vacht niet klitvrij is, werkt een opzetkam niet goed.

Als je met opzetkammen gaat werken zijn er een aantal punten waarop je moet letten.

Allereerst is heb belangrijk om te checken dat het merk opzetkam wat je gebruikt past op je tondeuse. Je wilt natuurlijk niet een opzetkam hebben die niet past.

Ook is het belangrijk om een aantal verschillende ‘maten’ te kopen.

Als je voor heel je labradoodle dezelfde maat opzetkam gebruikt krijg je namelijk een raar gezicht, alle gewrichten worden dan extra goed zichtbaar.

Opzetkammen zijn los verkrijgbaar, maar in vele gevallen worden deze gratis bijgeleverd bij de aanschaf van een tondeuse.

Zo krijg je bij de aanschaf van de Adge professionele dieren tondeuse set 4 verschillende opzetkammen bijgeleverd.

Twee vliegen in een klap dus!

Adge professionele dieren tondeuse set.

>Koop bij Bol.com

Voordelen van een opzetkam

  • Egaal en natuurlijk resultaat: door verschillende maten van opzetkammen te gebruiken krijg je een natuurlijk look. Ook voorkomt een opzetkam dat er ‘happen’ uit de vacht worden geschoren, waardoor je een mooi en egaal resultaat krijgt.
  • Tijdbesparend: het knippen van de vacht kost erg veel tijd, terwijl je met een opzetkam gemakkelijk door de vacht heen gaat. Gezien de vacht van een labradoodle vaak moet worden geschoren, is elke tijdwinst mooi meegenomen!
  • Gemakkelijk te bedienen: vaak denken mensen dat alleen professionele hondentrimmers een labradoodle kunnen scheren. Niks is minder waar! Juist omdat opzetkammen zo makkelijk te bedienen zijn, kan je ook thuis je labradoodle scheren.

Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie