Hoe lang is een Labradoodle zwanger?

Hoe lang een labradoodle zwanger is, is net als bij mensen geen exacte periode aan vast te pinnen, maar voor de zwangerschapsduur van een labradoodle kan je ongeveer uitgaan van een periode van 9 weken. Soms is dit wat korter en soms wat langer.

Wanneer kan een labradoodle zwanger raken?

Een vrouwelijke labradoodle kan zwanger raken als deze gedekt wordt door een reu. Hiervoor moet de labradoodle wel eerst loops zijn.

Afbeelding van een Labradoodle die samen met een ander ras op de foto staat.

Loops betekent simpelweg de periode waarin de labradoodle vruchtbaar is, maar dit wilt nog niet zeggen dat een teefje al direct klaar is om gedekt te worden.

Op de eerste dag van de loopsheid zwelt voornamelijk de vulva op en in deze fase kan je veel bloed terugvinden, maar op dit moment laat de labradoodle zich nog niet dekken.

Hoe lang het duurt voordat uw labradoodle klaar om gedekt te worden, verschilt per hond, maar over het algemeen kan men bij een labradoodle ongeveer uitgaan van een periode van 10 tot 12 dagen.

Na deze periode neemt de zwelling van de vulva af en verandert de rode heldere afscheiding in een meer gele/bruine kleur.

Als dit gebeurd is een teefje rijp om gedekt te worden en zal zij ook proberen om de reutjes aan te trekken.

In deze periode van de loopsheid kan elke hond en dus ook een labradoodle erg gewillig over komen en het is dan ook noodzaak om haar weg te houden bij andere honden.

Wanneer is een labradoodle loops?

Net als bij mensen is er moeilijk een touw aan vast te knopen, maar als stelregel kan je hanteren de meeste labradoodles ongeveer twee keer per jaar loops worden.

Natuurlijk zijn hier uitzonderingen op.

Sommige labradoodles zijn om de 3 maanden loops en sommige maar een keer per jaar.

Zwangerschap van een labradoodle voorkomen

Indien u zelf geen fokker bent en de labradoodle van een erkende fokker heeft gekocht, wordt in de meeste gevallen een contract bijgeleverd die u verplicht om binnen een bepaalde periode u labradoodle te laten castreren of steriliseren.

Dit is gedaan zodat de puurheid en echtheid van de labradoodle intact blijft.

Als dit bij u het geval is dan hoeft u zich verder nergens zorgen om te maken en zal uw labradoodle in principe nooit zwanger raken.


Labrador geheimen onthuld

Plaats een reactie